В Пловдив днес ще е горещо! Локомотив (Пд) ще търси отмъщение срещу Ботев

ботев - локомотив пловдив

Локомотив Пловдив приема Ботев Пловдив в дербито на 14-ия кръг на шампионата. Двубоят е в събота от 18:00 часа. В първото издание на сблъсъка през този сезон „канарчетата“ надделяха с 2:0 в Коматево.

„Черно-белите“ стартираха периода след Бруно Акрапович с равенство 1:1 с ЦСКА 1948. Проблемите за Александър Тунчев не са малко, като все още не е ясно кога Дейвид Малембана ще се завърне в игра.

Централният защитник Диниш Алмейда е неясно бъдеще, след като се заговори за негов трансфер в ЦСКА, а все още няма информация дали той ще подпише нов договор със „смърфовете. В същото време след дербито с Ботев, в лагера на Локомотив чакат нов нападател, който по всяка вероятност ще изкара пробен период на „Лаута“.

Вечатляващата кампания на феновете на „жълто-черните“ по набиране средства успя да събере близо 600 000 лева.

От Ботев все още обмислят възможността да предложат договор на Станислав Маламов, който изкара проби в тима. Не същото се отнася за Мохамед Брахими, на когото няма да бъде предложен контракт. В същото време се разбра, че Виктор Генев няма да вземе участие в дербито срещу Локомотив. През седмицата първи професионален договор с клуба подписа Пламен Цончев.

В момента „черно-белите“ са водени от Александър Тунчев, а съперникът им от Петър Пенчев. С малки изключения обаче играчите ще са почти същите.Тунчев няма проблемис контузени и наказани футболисти. От тима единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и ще е единственият отсъстващ от състава.

В отбора на Ботев се очаква защитникът Мите Цикарски да замени контузения Виктор Генев в центъра на защитата. На левия бек ще е Маркиньос Педроса, а на десния – Филип Филипов. Бразилецът Джонатан Перейра ще е в средата на терена. В предни позиции ще се разчита много на капитана Тодор Неделев и централния нападател Атанас Илиев, които изкараха коронавирус.

Фаворит в двубоя е Локомотив, но Ботев ще търси отново изненадата, като един успех ще съхрани шансовете за атака на първата шестица.

Вероятни състави:
Локомотив Пд: Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов, Салинас, Д. Илиев, Минчев.
Ботев Пд: Аргилашки, Маркиньос, Цикарски, Раотов, Ф. Филипов, Джонатан, Шоколаров, Еспиноса, Неделев, Добрев, Ат. Илиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ