ЦСКА е номер 1 за октомври! Армейците готови още утре да играят с Левски

кирил_динчев

ЦСКА бе награден за отбор на месец октомври в анкетата на Пресклуб „България“, а призът бе връчен на кондиционния треньор на „червените“ Кирил Динчев.

„Дано и през следващите месеци ЦСКА спечели тази анкета, което ще означава, че отборът ще играе и напролет в Лига Европа“, пожела си Динчев.

Според него ЦСКА има шансове да победи Йънг Бойс в четвъртък, въпреки загубата с 0:3 в първия мач между двата отбора от груповата фаза на Лига Европа.

„Играхме на изкуствен терен, а и до 30-ата минута вече губехме с 0:3. Това са фактори, които повлияха много на първия мач и резултата в него. Сега ще играем на естествена трева, а и мачът започва от 0:0“, добави Динчев.

Кондиционният специалист беше категоричен, че физическата подготовка на футболистите на ЦСКА се надгражда в последните години.

„Вярно е, че в последната година ЦСКА често печели мачовете си в последните минути, но и в предишните 4-5 сезона отборът бе добре подготвен физически. Може да се каже, че сме надградили в това отношение“, обясни той.

Кирил Динчев заяви, че всички в ЦСКА са били разочаровани от отлагането на двубоя с Левски.

„Искахме мачът с Левски да се състои по програма, готови сме във всеки един момент да го изиграем, още утре даже. Футболистите от нашия отбор са свикнали да играят по два мача в седмицата, даже мога да кажа, че те предпочитат такъв цикъл вместо дълга седмица с тренировки“, заяви той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ