Арда се разправи с Царско село за едно полувреме и се намести в Топ 3

арда

Арда Кърджали победи с 2:0 у дома Царско село в мач от 13-ия кръг в мач №100 на Любо Пенев като наставник на тим от елита. В 33-ата минута Румен Руменов откри резултата, след като получи отличен пас от Котев. В 40-ата минута Светослав Ковачев от пряк свободен удар матира Пласид, за да удвои преднината на Арда. След този успех тимът от Кърджали се настани на 3-ото място в класирането с актив от 21 точки, а Царско село е на 9-ото място с 13 точки.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на треньора на Монтана Никола Спасов, който загуби битката с коронавируса.

Срещата стартира с бързи атаки към двете врати. Още във втората минута Мартинов имаше възможност да се разпише, след като Спас Делев центрира от корнер, но не сполучи. Част от футболистите на домакините имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена от съдията Димов. Гостите отговориха мълниеносно и в следващата минута атака подета от Васев беше продължена от Будинов, но в крайна сметка не се стигна до нищо опасно пред вратата на Караджов.

В 24-ата минута на двубоя гредата спаси гостите от София, след като Кавдански в опита си да изчисти центриране в казателното поле от Лозев, нацели гредата на Пласид, а Педро изчисти в корнер. Четири минути по-късно Пласид спаси много опасен удар на Делев.

В 33-ата минута отличен пас на Котев в наказателното поле намери Румен Руменов и той матира Пласид, за да открие резултата. Арда нанесе втори удар във вратата на Царско село, след като в 40-ата минута Светослав Ковачев от пряк свободен удар направи резултата 2:0 с перфектен удар и грешка на вратаря на гостите.

​Арда създаде ново положение пред вратата на съперника в 60-ата минута, когато Руменов беше спрян в наказателното поле от Луис Педро, но съдията прецени, че дузпа няма.

Малко по-късно Ковачев намери Делев, който стреля, но гол нямаше. В 65-ата минута опасен удар на Коконов от малкото наказателно поле накара Пласид да демонстрира качествата си. В 82-ата минута Спас Делев отправи опасен удар, но топката не намери целта.

Арда създаде още няколко опасности пред вратата на Царско село, но Пласид беше на ниво. В крайна сметка момчетата на Николай Киров заслужиха успеха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ