Пирин тресна Септември насред София и оглави класирането във Втора лига

пирин 2

Пирин (Благоевград) спечели с 2:0 в дербито със Септември в София и поведе в класирането на Втора лига. Головете вкараха Преслав Йорданов (33) и Красимир Станоев (35).

Срещата започна с минута мълчание в памет на Никола Спасов, който почина днес сутринта след тежка битка с COVID-19.

Двата отбора влязоха предпазливо в мача и вратарите скучаеха в първите 10 минути. Едва в 13-ата минута Спас Георгиев центрира отдясно към Преслав Йорданов, но ударът му с глава премина над вратата.

Неочаквано в рамките на две минути Пирин шокира домакините. Най-напред в 33-ата минута Красимир Станоев бе изпуснат отдясно и пасът му към Преслав Йорданов бе задължаващ за централния нападател, който вкара един от най-лесните си голове в кариерата за 0:1. 120 секунди по-късно десният бек Иван Стоянов върна нескопосано топката към Асен Георгиев и от това се възползва Станоев, който направи 0:2.

Второто полувреме започна със страхотна възможност за Септември да се върне в мача. Центриране към Ангел Грънчов в 48-ата минута бе избито във вратарското поле от Александър Дюлгеров, който като по чудо не си вкара автогол.

Грешка на Александър Дюлгеров в 70-ата минута позволи на резервата Симеон Мечев да се откъсне, но защитикът на Пирин го настигна в наказателното поле и не му позволи да отправи удар.

Контраатака на Пирин в 81-ата минута изведе Спас Георгиев на стрелкова позиция, но диагоналният му шут бе избит по блестящ начин с крак от Божидар Митрев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ