В ЦСКА не са правили това от 10 години! Ето какво ще се случи в мача с Йънг Бойс

цска - клуж

Димитър Евтимов ще бъде титуляр на вратата на ЦСКА в мача срещу Йънг Бойс от група „А“ на Лига Европа в четвъртък, пише „Тема Спорт“. За 27-годишния шуменец това ще е европейски дебют. До момента през сезона той игра в един мач от първенството (1:0 срещу Царско село) и при успеха с 5:0 над Ботев (Ихтиман) за купата на България.

Густаво Бусато, който е титуляр за „червените“, отпада от сметките за титулярния състав на Бруно Акрапович, тъй като заради заболяване не е тренирал пълноценно близо две седмици. Има малка вероятност бразилецът да попадне в групата за двубоя. Няколко дни той се е подготвял в домашни условия. През миналата седмица стана ясно, че Бусато е дал положителен тест за COVID-19.

Така за първи път от 10 години и 3 месеца на вратата на ЦСКА в мач от евротурнирите ще застане българин. За последно такова нещо се случи преди 3746 дни. На 26 август 2010 г. Иван Караджов пази при равенството 2:2 с уелския ТНС. След това в групите на Лига Европа титуляр беше привлеченият от Славия Райс Мболи. През следващите години в европейските мачове на „червените“ на вратата бяха Томаш Черни, Якуб Дивиш, Витаутас Черниаускас и Бусато.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ