Арда ще се опита да се намести в Топ 3, Царско село се хвали с най-добрата защита в елита

арда

Арда (Кърджали) приема Царско село в мач от 13-ия кръг на родното първенство. Отборът на Николай Киров се представя много стабилно от началото на сезона и още нямат загуба у дома. Кърджалийци са на шесто място във временното класиране, но при победа ще се изравнят с ЦСКА на третата позиция. Царско село също е сред приятните изненади. Съставът на Любослав Пенев взе само точка в последните си три мача, но като цяло е костелив орех за всички съперници и има най-добрата защита, с едва 8 допуснати гола.

„Противникът е много коварен. Царско село събра доста точки. Победи Левски, направи равен с Лудогорец. Разполагат с балансиран и качествен състав. А за треньора им Любослав Пенев е излишно да говорим. Готвим се за сериозен сблъсък, в който трябва да влезем максимално концентрирани и мобилизирани“, предупреди помощник-треньорът на Арда Емил Кременлиев.

Домакините ще бъдат без контузения централен защитник Петко Ганев. Очаква се неговото място да заеме Ребин Сулака, който се възстанови от травмата си. Националите Спас Делев, Светослав Ковачев и Иван Караджов са здрави и ще започнат от първата минута.

За Царско село няма да играе наказаният Иван Бандаловски. В средата на терена Пенев ще заложи на опитните Борис Галчев и Лъчезар Балтанов, а атаката ще водят Мирослав Будинов и Панайотис Лука.

„Нямаме играчи в карантина. Друг е въпросът, че е трудно след коронавируса. Някои не са готови, не са в нужната форма, но дано да издържат. Трудно е след такъв период. В Арда го знаят, и те минаха по този път. Те са от добрите и качествени отбори у нас. Очаквам хубав мач“, сподели пред „Тема Спорт“ босът на „царете“ Стойне Манолов.

През миналия сезон мачовете между двата тима завършиха 0:0 и 2:0 за Царско село.

Вероятни състави:

АРДА (3-4-2-1): Караджов; Стоев, Крумов, Сулака; Желев, Е. Мартинов, Л. Котев, Леони; С. Ковачев, Коконов; С. Делев

ЦАРСКО СЕЛО (4-4-2): Пласид; И. Марков, Л. Педро, Кавдански, Васев; Андерсон, Балтанов, Галчев, Геролему; Лука, Будинов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ