Питайте Гриша Ганчев и Домусчиев за Георги Дерменджиев! И още го дръжте национален треньор

България - Беларус,  Георги Дерменджиев

Забравил съм коя година вече беше, но Литекс се подготвяше в Дубай под ръководството на Люпко Петрович. Предстоеше контрола с Ал Шарджа. Ако не знаете, това е емирство, в което живее простолюдието, обслужващо емирите – индийци, джагатайци и т.н. Поради което е лесно да се сетиш, че и отборът на това работническо емирство не представляваше нищо особено.

Въпреки това Люпко беше дал задача на своя помощник Георги Дерменджиев да разучи съперника, за да знае какъв състав да пусне. Не, че го пита, но все пак му даде думата на разбора на самия терен. „Сега Жоро ще ви каже нещо за съперника, гледа го вчера“, каза Люпко. И тогава даже Гриша Ганчев онемя като чу: „Внимавайте в наказателното поле с №8 и №10, много играят със задни ножици“!

И още един епизод от доста дългата биография на Георги Дерменджиев като асистент в Ловеч. И пак с Люпко. Литекс вече беше спечелил купата на България, но трябваше да изиграе уж протоколен мач в последния кръг. Гостуваше Черноморец на Херо, а Петрович получи заслужена почивка. Някои от титулярите също получиха разрешение по-рано да си ходят. И тогава Гриша Ганчев реши да си направи майтап с помощниците бате Жоро и Михаил Мадански. Каза им, че трябва да бият Херо на всяка цена. Не го ли направят, са пътници.

Дерменджиев направо побеля. Хукна към хотел „Ловеч“ и започна да спира футболистите по коридорите да не си тръгват, а да изчакат мача на следващия ден. Играчите припаднаха от смях, хората около Гриша Ганчев – също. Д-р Димов само знае какво му е коствало тогава Дерменджиев да оцелее. На другия ден след 2:1 срещу Черноморец, бате Гошо каза, че това бил най-тежкият мач в живота му.

Има още дузина такива истории с вечния асистент край Осъма. Много по-показателни. Тогава никой и никога не си е помислял, че Георги Дерменджиев някога ще е национален селекционер. Прекрасен помощник, който води занимания и наблюдава съперници – да! Но човек, който да е треньор №1 в страната!?!?!?

Слушам го вчера при кацането след поредната издънка. Размахва пръст на министри, на депутати, на началниците си. Никога не е позволявал в кариерата си някой да му реди състава!? Бате Гошо, кажи честно!? Колко случая си имал в Разград, когато не можеш да започнеш разбор, защото Домусчиев не е одобрил 11-те и Караманджуков го няма с листа? Стига, не е сериозно.

Всички знаем, че си начело на държавния тим, защото слушаш. Най-вече слушаш Венци Стефанов, нали и двамата сте играли за Славия. Единият на терена, другият на тото.

Всъщност сега се сещам, че Дерменджиев го беше страх да лети. Преди да се качи на самолета, пиеше по две уискита на екс, за да пребори фобията. Ако това е причина за отскока му снощи, вече е обяснимо.

Необяснимото е какво прави такъв човек начело на националния отбор!?


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ