ЦСКА и Акрапович тръгват на поход към Купата! Юрич започва като титуляр при новия треньор

томи юрич

Новият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович ще дебютира официално днес от 15,45 часа начело на клуба от Борисовата градина в двубоя от 1/16-финалите на любимия си турнир за Купата на България срещу аматьорския Ботев Ихтиман.

Босненецът пое „червените“ през седмицата, след като напусна Локомотив (Пловдив). Със „смърфовете“ той спечели две поредни национални купи и ще иска да прибави и трета.

За дебюта си Акрапович няма да разчита на много от футболистите от титулярния състав на ЦСКА, които са ангажирани с националните отбори или пък се възстановяват от контузии. Затова се очаква днес на „Българска армия“ да видим експериментален състав на „червените“, в който шанс за изява да получи и позабравеният нападател Томи Юрич, който за последно игра срещу Етър в началото на октомври.

В защита ще действат Гълъбов и Матей, а ако Акрапович се спре на любимата си схема 3-5-2, то като трети бранител ще се появи Жеферсон. За средата на терена наставникът разполага с Тиаго, Белтраме и Санкаре, а изборът за фланговете също е богат. За атаката изборът е Али Соу или Ахмед Ахмедов.

Гостите вървят седми в Югозападната Трета лига. От Ботев се надяват да покажат добро лице на голямата сцена в центъра на столицата. След наказание в състава на треньора Валери Свиленов се завръща левия бек Антонио Илиев. В състава на гостите личат познати имена като Димитър Везалов и Атанас Курдов.

Феновете на ЦСКА се надяват на рутинна победа, която да даде добър старт на кариерата на Акрапович на „Българска армия“, който е натоварен с очаквания да върне трофея на „Българска армия“.

Вероятни състави:

Ботев Ихтиман: Радев, Ангелов, Катранков, Везалов, Илиев, Велев, Гаврилов, Христов, Каптиев, Бахъров, Курдов.

ЦСКА=я: Евтимов, Жеферсон, Матей, Гълъбов, Вион, Кери, Тиаго, Санкаре, Синклеър, Соу, Юрич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ