Етър мечтае за първа победа! Искан от Левски ще води атаката на болярите срещу Арда

черно море - етър

Етър продължава да е единственият тим в елита без победа от началото на сезона. Днес „виолетовите“ посрещат Арда (Кърджали) и ще се опитат да сложат край на дългото чакане и да вземат три точки, които да им вдъхнат увереност преди паузата в шампионата. Задачата не е никак лесна, защото Арда се представя силно и до момента допусна само едно поражение – 0:2 при визитата на Черно море. Отборът на Николай Киров е шести в класирането и има третата най-добра защита, а Етър е вкарал повече голове само от Славия и Царско село.

Халфът на „болярите“ Божидар Кацаров вече тренира пълноценно и се очаква да е титуляр. В групата попадат и доскоро контузените Христофор Хубчев и Иван Петков, но двамата няма да започнат от първата минута. Мача пропускат Пако Пуертас и Николас Фемиа. Никола Колев също не е възстановен от травмата си. Атаката ще води Преслав Боруков, подкрепян по фланговете от Милчо Ангелов и Алдаир Ферейра.

„Трябва да се извиним на феновете ни за разгрома във Враца с добра игра и надявам се най-после с победа“, коментира преди двубоя Петко Петков.

„Чака ни много тежък мач. Това, че Етър все още е без победа, няма никакво значение. При тях настъпиха някои промени и въпреки загубите се забелязва промяна. Трябва да подходим сериозно, отговорно и без грам подценяване на мача и съперника“, предупреди наставникът на Арда Николай Киров.

Гостите ще бъдат без централния защитник Ребин Сулака и халфа Румен Руменов, който няма да може да се изправи срещу бившия си отбор. Както и срещу Спартак (Варна) за Купата на България, на мястото на Сулака ще действа Пламен Крумов. Добрата форма на Спас Делев със сигурност радва феновете на кърджалийци. Националът и днес ще води атаката, а зад него ще играят Светослав Ковачев, Иван Тилев и Иван Коконов.

През миналия сезон Арда записа победа и равенство срещу Етър. Тимът от Кърджали е в по-изгодна позиция и сега, но на „Ивайло“ ги чака тежък мач срещу пределно мотивиран съперник.

Вероятни състави:

ЕТЪР (4-1-4-1): Х. Иванов; З. Илиев, Крачунов, Купенов, М. Иванов; Кацаров; Алдаир, Д. Пехливанов, С. Добрев, М. Ангелов; Боруков

АРДА (4-2-3-1): Караджов; Желев, П. Крумов, П. Ганев, М. Леони; Л. Котев, Мартинов; Ковачев, И. Тилев, Коконов; С. Делев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ