COVID-19 удари сериозно женския национален отбор по баскетбол

Коронавирус

COVID-19 промени плановете и в женския национален отбор на България по баскетбол. Коронавирусът не подмина и селекцията на Стефан Михайлов, като две от избраничките му дадоха позитивни резултати и няма да могат да пътуват за Гърция. До петък се очаква резултат от теста на трета от баскетболистките, преди да стане ясно дали ще може да се включи в лагера.

Както е известно, женският национален тим ще гостува в Ераклион, Гърция, за ноемврийския квалификационен прозорец. ФИБА реши да организира този прозорец на турнирен принцип в един град, за да спести повече пътувания за отборите в условията на усложнената епидемична обстановка в цяла Европа. Националките ще играят на 12 ноември с домакините, а три дни по-късно, отново в Хераклион ще се изправят в домакинството си на Исландия.

С оглед на по-голямата изолация и по препоръка на ФИБА, Стефан Михайлов ще събере тима с два дни по-рано от предвиденото. Лагерът в София ще започне днес при спазване на новия противоепидемичен протокол, който БФБаскетбол прие – всички играчи и хора в щаба ще бъдат настанени в самостоятелни стаи, ще се хранят отдалечени на минимум 2 метра един от друг и няма да ползват общи съблекални.

Михайлов повика по спешност три нови момичета, с които да попълни групата. Дебют в женския национален отбор ще направи Деница Петрова, а повиквателна получи и съотборничката й от Славия – Вероника Джикова и една от топреализаторките на Монтана 2003 – Дебора Филипова.

В допълнение към проблемите, Михайлов няма да може използва и Ива Костова, която не е възстановена от контузия и остава във Франция. Борислава Христова трябва да даде отрицателна проба за коронавирус в Полша, и ако всичко е наред, ще лети директно за мачовете в Гърция.

Следващите срещи от групата са в началото на февруари 2021. В група „А“ лидер е Словения с две победи, Гърция и България имат по една.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ