Върба изля мъката си: Жалко, че нещата в Лудогорец не се получиха, нямах подкрепата на играчите

Лудогорец - Интер, Пресконференция, Павел Върба

„Дали е добре един отбор да е изграден от местни играчи? Може и да са чужденци, но е важно те да са в клуба дълго време. Такива играчи имаше и в Разград. Но те усещаха, че времето им приключва и сякаш нямах тяхната подкрепа. Не говоря за всички, защото някои бяха страхотни“, разкри доскорошният треньор на Лудогорец Павел Върба пред Denik.cz.

„Подобно на престоя ми в Анжи, и в Разград имаше страшно много чужденци от цял свят. Последните успехи бяха базирани на играта на бразилците, но преди имаше много румънци и българи. Сега имаше по-голяма комбинация от националности и от тази гледна точка беше по-сложно“, допълни Върба. – Започнах да усещам, че нещата не вървят както трябва още през август, когато загубихме мача за Суперкупата на България от Локомотив (Пловдив). Тогава започнаха да говорят за моя край“.

„Съжалявам, че нещата в Лудогорец не се получиха. След като бяхме елиминирани от Шампионската лига, почувствах, че нещо се случва в клуба. Решиха да ме сменят и приключих“, каза чехът.

„Изобщо не може да се сравняват Анжи и Лудогорец. В Махачкала беше доста зле. Отидох там, когато клубът вече се насочваше надолу. Играехме за оцеляване. В Разград имат най-високите амбиции. Условията и съоръженията бяха страхотни“, продължи той. – Сега искам да си почина. Тези 10 месеца в България бяха трудни. Пандемията също допринесе негативно. Тя дойде в момента, в който започнахме да свикваме едни с други. Сега няма да поема никакъв отбор, ще си почивам до Нова година“, завърши Върба.

„Мач Телеграф“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ