Лудогорец излъга Левски, сините могат да се гордеят с представянето си в Разград

лудогорец_левски

Лудогорец се върна на победния път в Първа лига. Разградчани се наложиха с минималното 1:0 над Левски в дербито на кръга. Единственият гол в мача падна в 83-ата минута, а точен за тима на Станислав Генчев бе Каули Оливейра.

 

Домакините започнаха по-силно мача и още в 15-ата минута имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Насиръ. Реферът Волен Чинков обаче не уважи претенциите на разградчани и даде знак играта да продължи. Малко по-късно Краев и Са удариха лошо главите си, а халфът на сините продължи мача с превързана глава.

Първото чисто положение в мача дойде чак в 33-ата минута. Десният защитник Икоко проби през двама защитници, след което намери Ману, който майсторски се освободи от колебливия Атанасов и стреля силно покрай гредата на Михайлов. Гостите отвърнаха с бърза контраатака в 40-ата минута. Райнов хубаво изведе Робърта, който преодоля Терзиев и стреля с левия крак, но топката мина встрани от лявата греда на Илиев.

Малко преди да се влезе в последната минута на първата част Михайлов спаси Левски. Каули проби отляво, Атанасов пък вместо да изчисти подаде на Ману, който стреля мигновено от 10 метра. Стражът показа отличен рефлекс и изби с една ръка. Топката остана пред него, като Стаматов опита да избие, но кълбото рикошира в Найденов и капитанът пак трябваше да се намесва.

Буквално в последната секунда на първата част Краев с майсторско подаване изведе Здравко Димитров сам срещу Илиев, но реферите сбъркаха и вдигнаха в засада. Младежкият национал тръгна сам срещу вратаря на „орлите“ от центъра, но асистентът Димитър Стоилов направи детинска грешка и вдигна флага. Засада обаче нямаше, тъй като крилото на „сините“ тръгна зад централната линия.

Втората част започна с добра атака на „сините“, но Краев се забави с последното подаване. Бранителят Са обаче явно имаше проблеми с главата след сблъсъка преди почивката и бе заменен още в 48-ата минута. На негово място влезе Вердон.

Късметът бе със столичани в 54-ата минута, когато Жоржиньо центрира, а Митков с хубав плонж нанесе опасен удар с глава, но топката излезе на сантиметри от от вратата. Текпетей и Доминик Янков влязоха в 63-ата минута. Те замениха Ману и Жоржиньо.

В 70-ата минута Михайлов излезе извън наказателното поле и на шпагат изби топката пред Текпетей. Домакините започнаха да стават все по-опасни в атака.

Пет минути по-късно Митков също пропусна отлична възможност. Нападателят бе оставен непокрит и стреля силно, но топката облиза дясната греда на „сините“ и излезе в аут.

В 83-ата минута Лудогорец поведе след колективна грешка на гостите. Точен беше Каули с глава, след като засече центриране на Текпетей. Преди това обаче Здравко Димитров не разчете близо 40-метрово подаване, след което Найденов се наведе при опита да изчисти центрирането и се размина с топката, а Каули с глава се разписа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ