Вижте какви ги наговори за ЦСКА в интервю за Sky Стефано Белтраме

ЦСКА - Берое, Стефано Белтраме

Италианецът в ЦСКА Стефано Белтраме даде интервю за италианската телевизия Sky която ще предава мача срещу Poма утре.

Как избра ЦСКА?
– Играх три години в Нидерландия, които ме промениха изключително много. Сам направих избор да играя в чужбина. През януари дойде и обаждането от ЦСКА и не се колебах нито за момент – казах „да“ веднага.

– Как си в момента? Пристигна в клуба в труден период…
– Не беше лесен периодът с COVID-19, но веднага след като пристигнах, бях интегриран в отбора. В клуба беше и директорът Джарета, който е италианец и ми помогна много. Хубав отбор сме.

– Гледали ли мача на Рома срещу Милан?
– С отбора още не сме правили анализ на играта на съперника, но гледах мача. Нямаше нужда да гледам, за да разбера колко е силна Рома. Ще ни бъде много трудно. Ще се опитаме да изиграем нашия мач и ще видим какво ще се получи.

– Номер 10 си…
– През януари номерът беше зает (б. а. – от Евандро) и аз взех №24 в чест на Кобе. След това поисках да го сменя и от клуба приеха.

– Кой ще бъде на пейката на ЦСКА?
– Не се знае още. Тренираме с асистента на предишния треньор. Ще видим дали ще ни води той.

– Трудно ли е да има уволнение часове преди мача?
– Със сигурност не е лесно – бяхме свикнали да се подготвяме по един начин. Това са неща, които се случват във футбола. От нас зависи да продължим да се готвим по най-добрия начин за мача.

– Срещу Клуж страдахте. Сега на какво ще се опрете?
– Открихме какво означава да играеш в Европа. Направихме добър мач, вкараха ни от статични положения. Трябва да си вземем поуки и да разберем, че Европа е съвсем друга история. Там са отбори с много опит и технически качества. Имаме нужда да подобрим и манталитета си.

– С кого ще смениш фланелката си?
– Приятел съм със Спинацола, вероятно ще отида при него след мача. Бяхме заедно с него в Примаверата на Ювентус, били сме двамата в общежитието. Там се роди приятелството ни.

– Смяташ ли, че ако беше останал, щеше да получиш своите шансове в Ювентус под ръководството на Пирло?
– Не мисля често за това, просто съм фен на Юве. Концентриран съм върху представянето си в България, искам да оставя следа тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ