Легендата на българския футбол – Димитър Бербатов призна с половин уста, че би се включил в битката за БФС заедно с бизнесмена Петър Величков. Митко обяви, заедно с Величков имат много допирни точки относно развитието на играта у нас, но нещо официално би могло да има едва през следващите седмици.

Бербо се изказа негативно и спрямо поредното пиперливо изказване по негов адрес, изречено от Венци Стефанов, обвинявайки го, че е глупак.

Ето какво каза Бербатов пред колегите от „Дарик“:

С Петър Величков доста пъти сме обсъждали българския футбол по различни теми. Имаме допирни точки по доста от нещата. Ако има нещо официално, ще стане ясно през близките седмици.

Не е важно аз ли ще съм, или друг. Не ламтя за началство. Искам българският футбол да върви в правилната посока. Важно е да се доведе нужната промяна. Срок не мога да дам, ще ви излъжа. Нещата тръгват след разговори и диалог.

„Тиня“, „батак“ и подобни квалификации за футбола ни, само показват на какво ниво е той. Венци Стефанов има някакво озлобление спрямо мен. Преди време се чух с него и му казах, че не ми е приятно да ми споменава името с лоши епитети. Оттогава сигурно е още по-озлобен. Стефанов говори глупости, поговорки… Когато имам да казвам нещо, обаждам се и го казвам лично на човека, а не през медиите.