Тъжно е когато си смениш сърцето със счетоводна книга! Тога ставаш прост Десподов, прост Недялков

Кирил Десподов, Антон Недялков

Кирил Десподов се вля в редицата на алчните делиорманчета, разсипващи българския футбол. Редом до Антон Недялков, разиграващият Левски Станислав Иванов, дори, ако щеш забегналите преди това от „Герена“ близнаци Цоневи и още кой ли не на и около тяхната възраст.

Тези момчета всичките са чак добри не, но прилични футболисти. Ако бяха добри, щяха да са поне във Франция. Но прилични – да, приличат на добри футболисти. И може би щяха да станат някога, ако имаха и малко сърце. Вместо това там им е поставена счетоводна книга. И те се водят по приходите в нея.

В Лудогорец Кирил Десподов щял да получава повече, отколкото в ЦСКА!? Нормално, все пак държавата даде на Кирил Домусчиев 60 милиона, а от ЦСКА взе 8! Но пък Десподов ще получава по-малко, отколкото в Каляри. Което вече е ненормално. И казва всичко!

Нямаме футбол, защото в него се напълни със селски царчета! Десподов го е страх да се пребори в града, и идва на село в Делиормана да е първи. Недялков – същия. Което обяснява защо от много години насам нямаме национален отбор. Той е пълен с такива счетоводители, не с футболисти.

Бербатов и Мартин Петров бяха последните с топки. Някога техният началник Илия Павлов имаше финансови проблеми, беше го подгонила цялата политическа полиция на Евгени Бакърджиев. И точно тогава проспериращият Гриша Ганчев, чиито презадоволен Литекс се стягаше за втора атака на Шампионската лига, предложи на Мистър Мултигруп да вземе под наем за една година Бербатов, Мартин и Стилиян. Херо ги искаше.

Илия Павлов беше готов. И тогава знаете ли какво каза Димитър Бербатов на началника си: Искам да остана в ЦСКА, защото е ЦСКА! Литекс е Литекс, парите не са всичко“.

Днес този Бербатов се къпе в пари. И направи във футбола каквото искаше. И с националния отбор, и с който клубен се захвана. Оцени го целия свят. Антон Недялков, Кирчо Десподов и тем подобни няма да ги запомни никой. Ще станат по 20 пъти шампиони с Лудогорец, ако не застрелят Домусчиев, ще се радват на своите два мача на пълен стадион с ЦСКА, ще станат обикновени милионери и до там.

Не, че е малко, но когато имаш счетоводна книга вместо сърце, няма как да знаеш къде може да те отведе сърцето.

Нека питат Бербатов…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ