Какво става в Левски!? И на предишното гостуване фенове се млатили помежду си, но никой не разбрал

7 Dni Sport28.09.2020
15

Напрежението в „Левски“ продължава да се покачва, като кулминацията беше сбиването между привърженици на отбора по време на мача с „Ботев“ в Пловдив (1:2). Последва декларация от страна на Националния клуб на привържениците (НКП), в която за пръв път критиките стигнаха пряко до мажоритарния собственик Наско Сираков.

До момента феновете от организацията насочваха недоволството и упреците си основно към члена на надзорния съвет Константин Папазов и изпълнителния директор Павел Колев.

„Минаха повече от 100 дни откакто Наско Сираков получи мажоритарния пакет от акциите на „ПФК Левски“ АД. Оттогава се случиха много неща, а още повече не се случиха, които доведоха до ситуацията, в която сме днес. От самото начало Сираков заяви, че „Левски“ ще се превърне в организиран клуб и ще гарантира пълна прозрачност. В същото време на „Герена“ продължава да цари пълен хаос“, написаха от НКП в позицията си.

От клуба не са обсъждали темата засега. По информация на „Дневник“ въпросът ще бъде поставен във вторник на заседание на надзорния съвет и на управителния съвет, а след това ръководството ще излезе с позиция.

„Левски“ е един и трябва всички да са обединени в една кауза. Точно сега това е най-малко необходимо за отбора“, каза треньорът Георги Тодоров, който единствен от клуба говори за сбиването между привържениците.

От НКП хвърлят топката в полето на Сираков с твърдение, че не се е съобразил с предупрежденията им. „Преди инцидентите от последните две гостувания на отбора (сбиване е имало и в мача срещу „Монтана“), „Националният клуб на привържениците на „Левски“ многократно предупреди ръководството и по-специално Наско Сираков да вземат необходимите мерки, на което те реагираха с пренебрежение. И защо стана така? Стана така, защото клубът твърди, че основният проблем на „Левски“ е конфликтът между привържениците. Всъщност, прикривайки своята неспособност да управлява, неизвършвайки една от основните си и задължителни функции, провокира въпросния конфликт да се задълбочава. А ние се чудим дали това е случайно“

В последните седмици НКП открито критикува ръководството и настоява то публично да опровергае твърденията, че организацията е участвала в действия в ущърб на „Левски“.

В декларацията си клубът на привържениците се изказва и срещу работата на Илия Христов, в чийто ресор като член на управителния съвет влиза връзката с феновете. „До сега не сме забелязали да е свършил нещо полезно в тази област“, пишат от НКП.

Христов заяви пред „Дневник“, че не вижда основания да бъде обвиняван и че за него всички фенски организации са равнопоставени пред клуба. „В момента най-важното за „Левски“ е началото на кампанията за членските карти. Не очаквам конфликтът да има изключително негативно отражение върху кампанията, макар че е много лош сигнал за синята общност.“

Според него основата на напрежението е в София. „Като говоря с хората от другите градове, те се интересуват основно от началото на кампанията. Миналата седмица по темата имахме среща с представители на различни организации – включително и по-малки, като единствено НКП не се отзоваха“, каза Христов.

Желанието му е веднъж седмично да има срещи с представители на привържениците, на които те да представят идеите, вижданията и критиките си. По думите му е по-добре това да остава в клуба, а не чрез декларации.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ