Героичен Григор се справи с новото хлапе-чудо на световния тенис

7 Dni Sport18.09.2020
григор димитров 4

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се измъчи с италианския суперталант Яник Синер в мач от 1/8-финалите на турнира от категорията „Мастърс“ в Рим. 19-годишният Синер в предишния кръг елиминира Стефанос Циципас.

Българинът все пак обърна мача до 2:1 и продължава напред.

Първи сет

Двубоят започна по доста неприятен за далеч по-опитния Григор начин – с пробив на нула в полза на Синер. Още в следващия гейм хасковлията имаше прекрасен шанс за рибрейк, но не се възползва. Димитров пропиля първо аванс от 15:40, а след това и още една точка за пробив. Младокът удържа подаването си и поведе с 2:0 в резултата. Григор все пак взе втория си сервис-гейм в срещата и не допусна да се оттегли на първата почивка с изоставане от 0:3.

В петия гейм Григор бе на ръба да допусне нов пробив, но все пак се измъкна, като отрази два шанса за брейк и съкрати изоставането си в резултата на 2:3. В шестия гейм Григор за кратко се закачи в подаването на съперника си, но не успя да се сдобие с точка за пробив – 2:4. Последваха три поредни гейма на нула за сервиращите и при 5:4 Синер сервираше за сета. Младокът открехна вратата за Григор, тъй като десетият гейм започна с 0:30, но Григор допусна леки грешки, а Синер запази спокойствие и с четири поредни точки италианецът взе гейма, а с това и първия сет.

Втори сет:

Втората част започна като копие на първата. Григор допусна пробив на нула още в първото си подаване в сета. След това пък българинът си извоюва три поредни шанс за рибрейк при 0:40. Синер отрази първия брейкпойнт, но при втория Димитров умело излезе на мрежата и с прецизно воле най-сетне реализира първия си пробив в двубоя – 1:1. Хасковлията се възползва от момента и взе следващия гейм, без да даде точка на противника. Така, този път почивката дойде при лек аванс за Григор в резултата.

При 2:2 Димитров имаше тежък сервис-гейм, но с отлична игра успя да го обърне от 15:40 и отново излезе напред в резултата – 3:2. Последваха няколко гейма без пробиви, а при 4:5 Синер трябваше да сервира за оставане в сета. Италианецът не издържа, като при 30:40 Григор разумно го тестваше с бекхенд слайсове и при поредния такъв форхендът на тийнейджъра се спря в мрежата – 6:4 за българина.

Трети сет:

Григор влезе добре в решаващата трета част, като взе с лекота първото си подаване, а след това притисна Синер при сервис на италианеца. При 30:40 двамата изиграха фантастична точка, която за съжаление беше спечелена от Синер и италианецът в крайна сметка се пребори за 1:1. Следващият гейм мина през 40:40, но сервиращият Димитров не допусна по-сериозни усложнения и поведе с 2:1 в резултата.

Григор изглеждаше по-увереният тенисист на корта в този момент, а при Синер вероятно се появиха и някакви физически проблеми. Димитров издебна момента и с пробив на нула поведе с 3:1. С гейм на 30 хасковлията затвърди пробива и се откъсна напред при 4:1.

Всичко вървеше по план за Григор до 5:3, когато българинът сервираше за победата. Точно в този момент Димитров показа колебания и допусна грешки, а Синер бе твърдо решен да се задържи в двубоя и с пробив на 15 запази надеждите си за победа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ