20-минутна вихрушка качи Лудогорец на върха, нищо, че Локо Пд поведе

лудогорец - локо

Лудогорец се качи на върха на класирането, след като постигна обрат при домакинството си на Локомотив (Пловдив). “Орлите” успяха да се реваншират на “смърфовете” за загубата за Суперкупата на България преди около месец и спечелиха с 3:1.

След нулево първо полувреме гостите откриха резултата чрез Бирсент Карагарен, но възпитаниците на Павел Върба успяха да се мобилизират за обрат с попадения на Доминик Янков, Алекс Сантана и Елвис Ману.

В началото на мача гостите бяха по-активният тим. В първите минути Лукас Салинас стреля опасно, след като открадна топката от Стефан Баджи, но покрай вратата. След това пък шут на Димитър Илиев рикошира в Драгош Григоре и можеше да изненада Ренан, но вратарят изби в ъглов удар.

В 16-ата минута отново Баджи действаше неконцентрирано и позволи на Салинас да му отнеме, но опитът на халфа да прехвърли Ренан не доведе голов успех.

Постепенно Лудогорец взе инициативата в двубоя. Първо силен удар на Клаудиу Кешерю бе избит от Мартин Луков, а след това няколко опасни атаки на „орлите“ бяха спирани в последния момент от защитата на „смърфовете“.

В 35-ата минута Локо направи много голям пропуск. При една избита топка кълбото попадна у Димитър Илиев, който видя отлчино Кристиян Илич, останал сам в наказателното поле, но стреля право в Ренан.

В началото на втората част гостите поведоха в резултата. След едно центриране от фаул Григоре изби топката, но тя попадна у Бирсент Карагарен, който я насочи точно във вратата на влезлия като резерва Владислав Стоянов.

Десетина минути по-късно Лудогорец изравни. Антон Недялков проби по левия фланг и намери в наказателното поле Доминик Янков, който без да се бави засече със сила топката във вратата за 1:1.
Постепенно Лудогорец взе инициативата в търсене на победата и в крайна сметка постигна успех. В рамките на 120 секунди „орлите“ стигнаха до обрат и до трети гол. В 79-ата минута Алекс Сантана напредна в половината на Локо и с отличен и премерен удар в левия крак даде преднина на тима си.

Две минути по-късно дойде и трето попадение за домакините. Един неуспешен опит за удар на Кешерю се оказа извеждащ пас към резервата Елвис Ману, който прокара топката покрай Луков за 3:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ