Национал на Левски: В неделя най-накрая ще вкарам гол!

7 Dni Sport11.09.2020
Черно море - Левски, Здравко Димитров

Младежкият национал Здравко Димитров даде интервю пред Дарик, в което коментира очакванията си за предстоящия мач на „сините“ срещу Етър, както и представянето на националния тим до 21 години.

Димитров премина на „Герена“ преди малко повече от година. При Петър Хубчев изявите му бяха епизодични, но при Георги Тодоров играе редовно от началото на сезона.

„Мисля, че отборът е подготвен за мача с Етър. Аз бях с националния отбор и гледах само клипчета от тренировките на отбора, които бяха публикувани в нашия сайт. Смятам, че момчетата са добре подготвени, защото са тренирали усилено, а и ние, които бяхме с младежкия национален отбор. Трябва задължително да вземем три точки на „Герена“, защото победата ни убягва от доста време на нашия стадион“, бяха първите думи на крилото.

Младокът се върна и към мача на България срещу Сърбия, който нашите момчета спечелиха с 2:1. „Много е хубаво, когато победиш такъв отбор като Сърбия. Много от техните момчета играят в силни европейски отбори, но аз мисля, че ние не отстъпваме на нито един отбор от нашата група и ако играем така може да се класираме“.

„Мисля, че в България, както и в Левски, трябва да се налагат повече млади български момчета. По този начин ще има силен национален отбор и по-силно българско първенство. Радвам се, че играя редовно. През миналата година вероятно нещо ми е липсвало, за да не получавам повече шансове. Не се отказвам, тренирам и знам, че никога няма невъзнаграден труд. Знаех в какъв клуб идвам още преди да подпиша с Левски. Въобще не съм се и замислял, защото знаех къде идвам и за какво“, добави Здравко Димитров.

„Тук съм, за да се наложа. Искам да решавам мачове и да печеля трофеи с клуба. Целта ми е да израствам нагоре“, отбеляза още техничният футболист.

Димитров има участия в 21 мача на Левски, но все още гони дебютния си гол за тима от стадион „Георги Аспарухов“. Младежкият национал на България се надява, че в неделя ще отбележи за първи път с екипа на „сините“. „Мисля, че в неделя ще открия головата си сметка за Левски. Най-хубавото нещо във футбола е голът, но и правенето на асистенции също е приятно. Най-важното обаче е отборът да побеждава и да вървим напред“, заяви Здравко Димитров.

„В отбора има добър колектив. В Левски сме повече български момчета, но и много от чужденците останаха в този труден период за клуба. Те също знаят в какъв клуб са попаднали. Убеден съм, че ще се представим достойно през този сезон“, завърши Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ