Ферарио Спасов: Нося основна вина за представянето ни срещу Арда

7 Dni Sport29.08.2020
ферарио_спасов

Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов пое вината за загубата на тима срещу Арда като гост. „Канарчетата“ отстъпиха с 2:3 в Кърджали. Старши треньорът на пловдивчани смята, че грешките в дефанзивен план са изиграли лоша шега на Ботев и защитата ще е основният аспект от играта, върху който ще се работи по време на предстоящата пауза за мачове на национални отбори.

„Каквото можеше се случи, за да не можем да спечелим този мач. В крайна сметка отстъпихме след много динамичен двубой. Ние бяхме губещата страна, допуснахме елементарни грешки в отбелязването на първите два гола на Арда, без да има никаква ситуация пред нашата врата. Нашата реакция беше по-бавна от тази на противника. Ние го загубихме този мач и аз казах, че нося основна вина за представянето ни. Имаме хора, които отсъстваха, напуснаха по-време на мача. Нямахме равностойни смени и загубихме не само точката, ами самия мач. След паузата имаме програма, от която трябва да търсим максимума. Малко в повече ми идва втори пореден мач да допускаме три гола. Значи нещо в дефанзивен план ни куца и трябва основно да наблегнем върху това, за да бъдем по-сигурни“, коментира треньорът на Ботев.

„Не сме се върнали назад, просто дадохме инициативата на Арда. Те не стигнаха до нищо пред нашата врата. Имахме едно чудесно положение при 1:0 на Крис Добрев. През второто полувреме също имахме няколко ситуации, но не ги отбелязахме и не издържахме в защита, допуснахме да загубим“.

„Аз казах, че след като аз не съм могъл да подобря атмосферата в отбора, това означава, че аз не съм си свършил работата. Всички, които са в Пловдив, знаят какво се случва около отбора, но дано се намери обединение, което силно се съмнявам да стане, за да може да отговорим с играта си на обединени фенове, а не на определени. Ние си носим нашата отговорност в мача. Трябва много да подобряваме през почивката“, сподели Ферарио Спасов.

„Не е добре, трима-четирима играчи излизат заради контузия. Разстрои се играта на отбора, но това не е повод да допуснем тези грешки в наказателното поле, от които Арда се възползва“, каза още наставникът на „канарчетата“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ