Холмар си тръгва от Левски без пари, исландецът отива в датски гранд

7 Dni Sport29.08.2020
Холмар Ейолфсон

Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон ще си тръгне като свободен агент до дни. Бранителят ще подпише с датския гранд ФК Копенхаген, твърди levski365.com, позовайки се на два независими източника.

Информацията гласи, че Холмар е уведомил официално „сините“, че му дължат заплати, както изисква процедурата преди да подаде искане до ФИФА за разтрогване на договора по вина на клуба. Твърди се още, че световната централа дори е започнала процедурата, тъй като Левски дължи на своя играч четири месечни възнаграждения.

Изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев обяви преди няколко дни,че Ейолфсон се възстановява от операция на херния, което обаче не е така, тъй като бранителят получи повиквателна за националния отбор на Исландия за мачовете с Англия и Белгия.

добави, че Левски иска да се отърве с минимални щети, както и да даде възможност на защитника да продължи кариерата си другаде.

Детайлите, за които става дума, са свързани с високата заплата на исландеца от 31 000 евро на месец. Изгодният вариант за Левски е Холмар да подпише договор за подобна заплата, защото при това положение няма да може да докаже пред ФИФА щета от прекратяването на договора си с Левски и „сините“ ще трябва да му платят неполучените възнаграждения до края на контракта с тях. Надеждите на Левски са по някакъв начин да се споразумеят с Ейолфсон да не претендира за заплатите, които не е получил, което едва ли ще се случи.

Левски няма как да получи сума от следващия клуб на Ейолфсон по две причини. Първата е, че исландецът може да си гарантира по-висока заплата, само ако отиде като свободен агент и за него няма вариант да позволи на Левски да иска трансферна сума. Тук Левски се надява да получи трансферна сума, с която в най-лошия случай изчисти дължимото към Холмар и да избегне дело във ФИФА.

Втората е, че всички заинтересовани клубове вече са наясно, че футболистите на Левски не получават заплати и не са готови да плащат трансферни суми. Това е и причината все още да няма изходящи сделки от „Герена“.

В това отношение за огромен гаф се смятат думите на члена на Надзорния съвет Константин Папазов, че футболистите били мъже, защото дълго време играели без пари, както и на Изпълнителния директор Павел Колев, който непрекъснато е в медиите с това, че клубът не плаща на играчите си и е пред фалит. Наско Сираков бил бесен от създалата се ситуация, която до много голяма степен може да провали желанието му да стабилизира финансово клуба чрез трансфери.

Агентите на Холмар Ейолфсон били категорични, че няма как Левски да иска пари за футболиста си при това положение.

Най-близо до привличането на клиента им пък е датския гранд ФК Копенхаген, който спешно търси попълнение в отбрана. Очаква се той да привлече исландеца в прозореца за мачовете на националните отбори и преди започването на новия сезон в датската Суперлига. Малка е вероятността турският Трабзонспор да се намеси в последния момент, защото датчаните имат финансовия ресурс да предложат на Ейолфсон прилична заплата, а той предпочитал да играе в скандинавска държава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ