Лудогорец полита към групите на Шампионска лига, на пътя на „орлите“ застава Мидтиланд

7 Dni Sport26.08.2020
Лудогорец - Интер, Лига Европа,

Лудогорец приема датския първенец Мидтиланд в квалификациите на Шампионската лига довечера.

В Разград напоследък има тенденция към леко снишаване на приоритетите. Собствениците на клуба, както бяха максималисти и винаги искаха отборът им не само да попадне в група на Шампионска лига, но и да я прескочи, сега са доста уклончиви.

Може би е време да го кажем – Лудогорец може да си позволи по-скъпа селекция, по-силен отбор, но ако участваше в някое по-интересно и рейтингово първенство. Тук, на фона на бледата конкуренция, не е рентабилно непрекъснато да инвестираш във футболисти с над 50 хиляди евро заплата, пише „Тема: Спорт“.

Странно е, но е факт – Лудогорец изпитва огромни трудности с мотивацията на тези скъпи играчи. Иначе как да си обясним поведението на целия отбор във Враца? Да, дръпнаха лъва за опашката и Славия и Черно море отнесоха общо 7 гола. И това са два от стабилните отбори от категорията на първата плейофна група.

Проблемът пред клуба е, че все по-трудно може да си прави реална преценка за състоянието, съотнесено към европейското ниво на този етап в евротурнирите. А моментът сега е деликатен и защото Лудогорец най-после реши да направи обновяване на състава си. Казваме „най-после“, защото този процес ни бе анонсиран с половин уста още през лятото на 2017 година, но на практика едва сега се наблюдава сериозно интегриране на нови футболисти. Като най-интересно в случая е какъв ще е европейският облик на тима след ерата Марселиньо.

Бразилецът има много голям пакет акции от това, което постигна Лудогорец през годините. И като футболен интелект, и като присъствие, и като влияние, и като спортно-технически качества той бе абсолютен лидер. Общо взето, умееше да дава тон. Сега свежата кръв не само има нужда от време, но и от търпение и постоянство. Ако днес Марселиньо още бе в Лудогорец, треньорът щеше да е една идея по-спокоен за мача с Мидтиланд.

И все пак дисбаланс в селекцията има. Централните защитници са оскъдни като бройка, а и като качества. Там Лудогорец трябваше да натисне по време на трансферния прозорец. Ясно е, че в тази насока тези дни можем са очакваме новини, независимо от изхода на мача с датчаните.

Като стана дума за треньора, време е да припомним, че Павел Върба не дойде в Разград, за да релаксира, а излизането от зоната на комфорт може да стане само, ако довечера Лудогорец елиминира Мидтиланд. Всичко друго ще е провал за чешкия специалист. А за провал можем да говорим само, ако няма класиране за групова фаза на Лига Европа. Което е малко вероятно с оглед регламента и разпределението на потоците.

А още тази вечер, при успех, ще трябва отново да се пита – какви са целите на Лудогорец в Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ