Върба голям оптимист за българските отбори в Европа, разкри голямата слабост на Мидтиланд

7 Dni Sport25.08.2020
Лудогорец - Интер, Пресконференция, Павел Върба

Наставникът на Лудогорец Павел Върба обяви на днешната си пресконференция, че в България има 3-4 отбора на добро европейско ниво и това ще си проличи в евротурнирите. Специалистът, който няколко пъти е играл с Виктория (Пилзен) в групите на ШЛ, разкри и най-голямата слабост на утрешния съперник на орлите – Мидтиланд.

Според него основният минус на датския шампион е, че от доста време не е играл официални срещи.

“В квалификациите за ШЛ няма как да си избираме съперници. Винаги отборите са трудни, тежки. Това са шампиони. Знаем, че съперникът е тежък.

Техният минус е, че досега са играли само контролни срещи. Но това са професионалисти, знаят какво да правят. Гледах доста техни мачове и това е един много класен отбор. Предимство е, че играем вкъщи, но не е добре, че няма публика”, коментира Върба, който припомни голямата цел на разградчани.

“Аз и Лудогорец сме участвали в групите на ШЛ. Ще се радвам да преживеем това отново”, допълни чешкият специалист, който коментира отсъствието на голямата звезда на Мидтиланд EВандер.

“Труден въпрос за Евандер. Не знам как точно да отговоря. Той е основен, добър футболист. Но не мисля, че датският шампион няма с кой да го замени. В последните два мача без негово участие се справиха добре. С него и без него ни очаква страшно тежък мач”, коментира Върба, след което се върна към Лудогорец.

“В Лудогорец стават промени. Радостен съм, че клубът привлече тези играчи. За краткото време се справят много добре. Последните три мача бяха доста позитивни и дано продължим така.

Продължавам да твърдя, че в България има 3-4 отбора на добро европейско ниво. Датският отбор е тежък съперник, но българските отбори имат качества и това ще се види скоро. Мислим за Мидтиланд.

Знаем, че скандинавските отбори са добре организирани, тренирани и много здрави. Знаете, че водещи датски отбори често играят в групите на ШЛ и ЛЕ. Те и ние имаме еднакви амбиции и ще ги следваме докрай. Подготвени сме за тежък двубой.

Всички знаем, че играем един мач, което малко усложнява нещата. Както ние, така и противникът ще бъдем подсигурени в защита. Но от друга страна ние и съперникт ще се опитаме да принудим другия да направи грешка и да я накажем. Мачът ще е доста интересен”, прогнозира Павел Върба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ