Воденичните камъни Бусато и Соу аха да потопят ЦСКА във Враца срещу героичен Ботев

7 Dni Sport22.08.2020
Густаво Бусато

ЦСКА продължи неубедителното си представяне в първенството. След извоюваната в добавеното време в миналия кръг победа над Ботев Пловдив с 2:1, сега червените победиха със същия резултат и този от Враца.

Воденичните камъни Бусато (пак с вина за гола) и Али Соу (пак с много пропуски), аха да дръпнат червените към дъното, но точно нападателят все пак се реваншира четвърт час преди края с победен гол.

Така с 7 точки от 3 кръга ЦСКА оглави класирането след днешната му среща.

Още във втората минута Али Соу проби през Илия Миланов отдясно и остана сам срещу Костов, който спаси. След корнера Костов отрази още един удар на тарана на ЦСКА.

Последваха още положения за ЦСКА и в 20-ата минута гостите поведоха. Рафаел Енрике заби топката в земята след удар с глава и тя влезе във вратата. Много прецизно беше и центрирането на Греъм Кери отляво.

Веднага след това Буров изчисти от голлинията след удар на Кери. Али Соу успя да премине през Костов отляво и върна топката от аутлинията, но Греъм я ритна много слабо.

Най-неочаквано с оглед тоталното превъзходство на ЦСКА, Ботев върна гола в добавеното време. Зехиров стреля от малък ъгъл отдясно, Бусато изби право в краката на Даниел Генов, който на празна врата изравни.

Втората част започна с натиск на ЦСКА, но неочаквано първото чисто положение бе за домакините. След удар на Петър Атанасов, най-накрая Бусато спаси с една ръка.

В 57-ата минута СТамен Белчев направи смяната, която промени облика на ЦСКА, Стефано Белтраме влезе на мястото на Юнус Санкхаре.

Точно италианецът малко по-късно стреля от воле остро. Амос Юга подаде с гърди на италианеца но той не уцели вратата.

Все пак закономерното се случи в 76-ата минута. Али Соу използва физиката си, пребори се с Керчев и простреля Костов, след като получи задължаващ пас от Тиаго.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ