Ераносян го изгони от Локо Пд с: „Пречи на Камбуров“, а днес той е №1 в България

7 Dni Sport22.08.2020
бирсент карагерен

Късната есен на 2016-а година. Едуард Ераносян се завръща за трети път начело на Локомотив Пловдив.

Негов пръв съветник естествено става играещият му любимец Мартин Камбуров. Тарторът отдавна е набрал на Бирсент Карагерен, защото играел футбол както иска, а не както му нарежда Камбура. Самият Ераносян също има зъб на Бирсент, заради произхода му.

Едо се вслушва в Камбуров и в 11-те мача до края на есенния така и не пуска бързака в игра. Нещо повече, на полусезона го освобождава и Карагерен преминава в Дунав (Русе). На тръгване арменецът обяснява защо се отказва тотално от Карагарен: Пречи на Камбуров, а Локомотив без Мартин не може.

Може и още как! И то благодарение на същия този изгонен от Ераносян футболист. Гениален е ходът на Христо Крушарски, че отиде на крака на Русе, за да си го прибере Бирсент. Върна го „Лаута“ и каза, че докато той дава парите, това момче ще е в Локомотив.

Днес Карагерен е може би най-добрия флангови футболист в родното първенство. Или поне най-ефективния. От началото на миналия сезон до сега Бирсент има 26 мача в първенството с 10 гола и 5 асистенции!

За Бруно Акрапович е истинско щастие да има Карагерен за моментите, в които на Димитър Илиев не върви играта. Или по-точно не му се отдава да реши даден мач. Тогава идва Бирсент и всичко е точно. Като вчера на „Овча купел“.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ