Лудогорец с един българин довечера, Будучност ще изхвърля шампионите с… дузпи

Лудогорец - Дунав Русе,

Тази вечер от 21:00 часа в столицата на Черна гора – Подгорица, Лудогорец започва поредния си европоход. Съперник в първия квалификационен кръг на Шампионската лига на разградчани е местният Будучност.

И ако трябва да се заиграем с думите, спокойно можем да кажем, че „Бъдеще (б.а. – Будучност означава бъдеще) ще покаже бъдещето на Лудогорец“. Всичко друго освен победа за разградчани ще бъде звучен провал на фона на инвестициите, направени през тази година. Те започнаха с назначаването на Павел Върба на треньорския мостик. Именно за сблъсъците на континенталната сцена бе привлечен чешкият специалист. И в тях той трябва да се доказва, след като след лошия старт на сезона у нас и загубената Суперкупа столът му се разклати. При успех тази вечер във втория квалификационен кръг на Лига Европа Лудогорец ще срещне датския първенец Мидтиланд – на 25 или 26 август в Разград. Но при провал най-вероятно ще се наложи на Върба да си търси нова работа.

Лудогорец замина за Черна гора като абсолютен фаворит. В групата дори попаднаха изтърпелите карантина заради СОVID-19 Жоржиньо и Клаудиу Keшерю. Очаква се обаче и двамата да останат на резервната скамейка. Както и при предишното си излизане в Европа – през февруари срещу Интер, разградчани взеха сериозни мерки срещу върлуващия вирус – отпътуваха с ръкавици, маски и сериозно количество дезинфектанти. „Взели сме абсолютно всички мерки, с които да предпазим здравето на футболистите“, коментираха от клуба.

Павел Върба няма много дилеми около състава. През сезона той гласува доверие на Ренан, който отново ще застане под рамката. В отсъствието на контузения Георги Терзиев в центъра на защитата ще си партнират румънците Козмин Моци и Драгош Григоре. Бекове ще са Сисиньо и Недялков. Върба най-вероятно ще се спре на Баджи и Сантана като вътрешни халфове, след като двамата играха на ниво срещу Славия (3:0) в последния кръг. Напред пък ще бъде хвърлена „тежката артилерия“. По фланговете ще нападат Чибота и взетият от Шалке Бърнард Текпетей, играта ще връзва Каули, а на върха на атаката ще е испанецът Ихинио Марин.

Лудогорец ще се опита да наложи контрол над двубоя още в самото начало. А наред с извеждащите пасове ще бъдат търсени и центрирания към силно играещия с глава Марин.

Съвсем друга се очаква да бъде стратегията на Будучност. Целта на черногорците ще е да добутат двубоя до продължения и дузпи. Те признаха, че са тренирали усилено изстрели от бялата точка. Треньорът им Младен Милинкович има известни проблеми по окомплектова-нето на състава. Нападателят Драшко Божович е наказан заради червения картон, който получи миналата година срещу Заря Луганск в Лига Европа. Новото попълнение Велизар Янкетич, който е атакуващ халф, е контузен. Звездата на тима Милош Райчкович е уверен, че тимът ще покаже много по-различна игра от тази на старта на шампионата, когато допусна поражение от Дечич Тузи.

„Ще направим всичко, за да стигнем до втория кръг. Лудогорец е сериозен отбор, с голям брой чужденци, качествени бразилци. Видяхме техните силни страни, но и слабости, които ще се опитаме да използваме. Ще бъде трудно, но ще се борим. Ще се опитаме да намерим баланс между атака и отбрана. Трябва да сме търпеливи“, каза Райчкович.

Черногорците действат в схема 4-З-3, като в нападение триото Гърбич-Иванович-Морайтис постоянно сменя местата си.

Лудогорец е фаворит и трябва да го докаже. Целта пред тима са групите на Шампионската лига и отпадане още на първото стъпало ще бъде сериозен удар по амбициите на клуба.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БУДУЧНОСТ: Драгойевич, Вукчевич, Чукович, Аджич, Секулич, Миркович, Райчкович, Терзич, Гърбич, Иванович, Морайтис

Резерви: Джурович, Пешукич, Башич, Стойкович, Зарубица, Милич, Джурич

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Недялков, Григоре, Моци, Сисиньо, Сантана, Баджи, Текпетей, Каули, Чибота, Марин

Резерви: Стоянов, Икоко, Анисе, Дяков, Янков, Жоржиньо, Кешерю


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ