Предложиха Ботев на пловдивския олигарх на Бойко Борисов, той готов да оглави клуба

7 Dni Sport11.08.2020
28

Сдружението ПФК Ботев (Пд) има решение на въпроса със собствеността на клуба. Това е Илиян Филипов, собственик на фирма ПИМК. Феновете вече са разговаряли с него и той почти е приел да оглави пловдивския гранд.

Филипов се прочу в последните години като новия олигарх на Пловдив, на когото е позволено едва ли не всичко в града. Включително да се променят границите на защитено тепе, за да си направи хотел.

Всичко ще стане окончателно ясно на Общото събрание, което трябва да се проведе на 21 август.

След дербито с „Локо“ Пд, спечелено с 2:0, прокуристът в ръководството на „жълто-черните“ Асен Караславов начерта доста черна картина относно бъдещето на тима.

Очаква се с оглед задаващите се избори, близкият до Бойко Борисов Илиян Филипов да бъде инсталиран начело на Ботев, за да има контрол над фенските организации.

Филипов набра сила в Пловдив като част от противопоставянето по оста Бойко Борисов – Цветан Цветанов. Премиерът усети, че лобито на Цв.Цв в лицето на местния кмет Иван Тотев и на Менда Стоянова го цака здраво, поради което започна да лансира Филипов. Зад него е и назначеният от Борисов за кмет на града Здравко Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ