ЦСКА не разчете сигнала „Монтана“ и с тези трима чужденци плати данък „ЦЕКА“

цска - 1948

ЦСКА тръгна в първенството по същия начин като миналия сезон. 2:2 срещу отбор, който се очакваше да стане лесна плячка едва ли не. Миналото лято това беше Етър, а сега новакът ЦЕКА 1948. А общото между двата мача е, че и в двете срещи се разписа Даниел Младенов с общо 3 гола.

Загубата на 2 точки на старта не е фатална, разбира се. Целият сезон тепърва предстои и никой няма да си спомня неубедителния старт, ако скоро „червените“ нанижат победи с хубава игра. Проблемът е обаче, че ЦСКА не успя да разчете предупредителния сигнал „Монтана“. В официалното си представяне тимът на Стамен Белчев загуби от новака в елита на собствения си стадион с 2:3, като показа няколко слабости.

Тогава си пролича, че новите футболисти са класни без съмнение, но не са в много добро състояние и очевидно не са се адаптирали към отбора. Това се отнася и за халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре, но най-вече за защитника Юрген Матей. Нидерландецът със сигурност е взет, за да бъде титуляр и това е съвсем нормално. Той обаче можеше да бъде наложен постепенно, още повече че двойката Антов-Занев в центъра на защитата натрупа опит и самочувствие миналата кампания.

Хубавата новина за ЦСКА от петък вечер е, че Стамен Белчев не се уплаши да рискува и още преди края на първото полувреме замени защитника с Ахмед Ахмедов, промени постройката и отборът му доигра мача с двама нападатели. Рискът се оправда, тъй като Ахмедов се включи с голямо желание и асистира и за двете попадения. Амос и Санкаре също бяха сменени след малко повече от час игра, но вероятно националът Кристиян Малинов щеше да бъде по-полезен от самото начало.

Сега ЦСКА има седмица до домакинството на Ботев (Пловдив), за да поизчисти грешките и да си подреди състава. Вероятно ще има промени срещу „канарчетата“, които трябва да вдигнат отбора.

МЕРИДИАН МАЧ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ