Ботев Вр преби от бой Лудогорец и оглави Първа лига

Лудогорец, Георги Терзиев

Ако някой си е мислел, че след дебютните мачове в първите два дни на новия сезон в Първа лига на ЦСКА и Лудогорец друг ще е на върха, добре е спечелил днес!

След половинчатата издънка на „червените“ вчера, днес тотална такава направи Лудогорец. Шампионите паднаха с 1:3 във Враца, като това е най-малкото, с което е отърваха. Местният Ботев пък оглави класирането преди оставащите мачове от етапа в елита.

Мачът тръгна към разрешаване в 33-ата минута, когато пореден червен картон в кариерата си получи Светослав Дяков, с което вкара шампионите в много неприятната роля на боксова круша.

И Ботев като замлати по тая круша…

В първата добавена минута на полувремето Генов получи страхотен пас отляво, крилото веднага видя Домовчийски в наказателното поле, а за нападателя остана само да насочи топката във вратата за 1:0.

Още в 47-та и самият Генов се разписа. Първо Ндиайе надскочи Абел Анисе и стреля с глава, но Ренан отби топката. Тя се върна в Генов, който с десния крак прониза бразилеца.

В 64-ата минута Генов и Атанасов се оказаха сами срещу двама играчи на Лудогорец. Крилото опита техничен удар в десния ъгъл, но кълбото срещна гредата.

Все пак врачани направиха успеха си класически в 85-ата минута. Тогава Петър Атанасов получи центриране отляво и насочи топката във вратата за 3:0.

В добавеното време Лудогорец все пак получи дежурната си дузпа, за да направи поражението малко по-приемливо.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ