В Хърватска пишат: На Локо Пд не му пукаше, че ЦСКА и Лудогорец струват 55 милиона

7 Dni Sport07.08.2020
локомотив пловдив

Хърватското издание „Слободна Далмация“ излезе с интересен материал за Локомотив (Пловдив). „Смърфовете“ са дадени за пример как може да се печелят трофеи без да имаш голям бюджет.

„Отдавна знаем, че не играят пари, а момчета. Това показва примерът на Локомотив от Пловдив, който стигна до Купата и Суперкупата през двата най-скъпи български отбора – ЦСКА (22 млн. евро според Transfermark) и Лудогорец (32 млн. евро)“, пише изданието.

„Локомотив е на стойност само 6.4 млн. евро, което го прави петият най-скъп отбор в Лигата. За сравнение, в току-що завършилия сезон на хърватската елитна дивизия само Истра би бил с по-малка стойност на играчите от отбора на Акрапович.“

„Водим млади хора, на които не предлагаме голяма заплата, а възможност да се покажат. Пробваме, проверяваме състоянието им и чак след това подписваме. Не взимаме никого без добра проверка. Опитваме се да открием някой, който е минал под радара на друг“, обяснява Бруно Акрапович.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ