Зума нападна БФС за финала в Разград и разкри: Гонзо лично гарантира за новото ни попълнение

7 Dni Sport01.08.2020
Христо Бонев

Дни преди битката между шампиона Лудогорец и носителя на купата Локомотив Пловдив почетният президент на смърфовете Христо Бонев даде кратко интервю за „Тема Спорт“. Той говори за сблъсъка за Суперкупата в неделя, представянето на черно-белите и новия сезон.

Г-н Бонев, какво очаквате от двубоя за Суперкупата в неделя между Лудогорец и Локомотив Пловдив, който ще е прелюдията към новия сезон у нас?
– Радостно е, че мачовете започват пак. Това е удовлетворение и за футболистите, и за ръководителите. Още повече за феновете, въпреки че засега няма да има зрители на мачовете, тъй като здравето на хората е по-важно от всичко друго. Лошо за нас е, че мачът ще е в Разград. Не знам по какъв начин Футболният съюз е решил двубоят да се играе там. Имайки предвид и епидемията, и ограниченията, които имаха нашите футболисти и треньори, не знам доколко те са съумели да подготвят състава. Ние сме в по-неизгодна позиция, тъй като след финала за купата имахме доста заразени и карантинирани състезатели. Всичко това ме кара да си мисля, че Акрапович ще има доста трудности. Но ще видим какво ще се получи на самия мач.

Дотук Локо има официално едно ново попълнение – нападателят Георги Минчев, коментарът ви за селекцията?
– От това, което знам от Георги Иванов-Гонзо, е, че това момче е изключително добър футболист. Той ще намери климат и ситуация, в които да развие своите големи качества. От друга страна, Гонзо и Акрапович постоянно работят и за други футболисти. Дано да попълним с качествени състезатели състава за новия сезон и най-вече нападението, тъй като там имаме празноти. От това, което сме разговаряли, Крушарски е на мнение, че може да се взимат и по-скъпи футболисти, но да са такива, които ще паснат, ще играят и ще помогнат на отбора. Ако само ще попълваш групата с играчи, които няма да ти вършат работа, по-добре да го правят нашите юноши.

Преди година Локо Пд загуби финала за Суперкупата от Лудогорец, сега възможен ли е реванш?
– Ако трябва да бъдем откровени, през миналата година ние надиграхме Лудогорец, но за съжаление ни вкараха два гола и загубихме мача. Дано тази година да се получи обратното. Тъй като те са най-добрият отбор в България, те да играят силно, а пък ние да вдигнем Суперкупата. Това ще даде силен тласък на сезона и предстоящото участие в Лига Европа. Мачът е и за самочувствие.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ