„Трябва да си много смел, за да отпишеш точно сега ЦСКА!“

7 Dni Sport01.08.2020
ЦСКА, Емблема

Ивайло Стефанов е безспорно най-авторитетната фигура, която ще излезе на волейболното поле в Суперлигата и през този сезон. Вече на 47 години, опитният капитан на ЦСКА ще се опита да поведе младежката формация на червените към пробив в първата осмица на първенството. Армейците са в тежко положение, след като бяха напуснати от Христо Цветанов и Владимир Станков, а освен това за момента все още нямат и основен спонсор. Въпреки това в клуба ще се опитат да се преборят с Дунав и Тетевен за второто място, предвид че играят в група с шампиона Нефтохимик в Бургас, който е фаворит за първата позиция.

„Това е може би един от най-трудните ни сезони, но преди време сме били в сходна ситуация. Нищо не се знае. Със Сашо Попов още не сме работили сериозно по селекцията, има много момчета, които са излезли от нашата школа и може да се върнат сега. Кой знае?! Има достатъчно перспективни и хубави момчета, които имат възможност да растат в тази ситуация, вместо да търкат пейката. Ще влизат и ще трупат опит. Така ще вдигнат собствените си качества. Ако за едни е лоша ситуацията, за други ще е добра“, коментира Стефанов.

„Все пак това е ЦСКА. ЦСКА не е обикновен отбор. Тези момчета се учат още в школата на друга отговорност и друга ценностна система. Щом си тук, се дават 120 процента във всеки ден. Трябва да си много смел, за да отпишеш ЦСКА. Казвам го най-отговорно. Видя се и миналата година, макар да бяхме с Ицо (Цветанов) и Влади (Станков), които сега ги няма (преминаха в Левски – б.р.). Не ни слагаха в сметките, но бяхме близо до шестото място. Не мога да обещая нищо друго, освен че ще даваме най-доброто от себе си във всеки мач. Имаме потенциал да пробием в Топ 8. Млади и пенсионери, кой каквото може, ще даде максимума и ще видим какво ще стане“, завърши Стефанов, който е юноша на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ