Слагат таван на заплатите в Левски! Който не иска да си намали парите изхвърча

наско_сираков3

Левски ще въведе таван на заплатите от новия сезон.

Максималното възнаграждение на футболистите ще бъде 10 хиляди лева.

Това разкри притежателят на 35 процента от акциите на клуба Константин Папазов.

Следващата седмица ще бъде проведена среща с футболистите, които ще бъдат уведомени за решението.

Който не пожелае да преподпише контракта си, ще трябва да си търси нов отбор. Тити настоява именно той да води разговори с футболистите.

За да стане това факт, в началото на следващата седмица Папазов трябва да даде отрицателен тест за COVID-19. Той бе заразен и в момента е под карантина.

„Смятам, че не е толкова огромна заплахата за фалит на Левски, както се пише по медиите. Най-лесният начин феновете да помогнат е като си купят абонаментни карти. Засега няма индикации да дойде човек с 5 милиона лева и да ги изсипе в клуба. Ще бъде много по-трудно, но ще е по-истинско. Сега има възможност Левски да бъде сам и автентичен – без да целуваме ръката на някого. Клубът винаги се е старал да бяга от политиката. Сега имаме идеалната възможност сами да се справим“, каза Папазов.

Мажоритарният собственик Наско Сираков пък ще направи обиколка из страната през август. Задачата по време на посещението му в градове и села ще е да промотира нова кампания.

Тя ще е свързана с продажбата на членски карти. Планира се да стартира през месец септември. От „Герена“ обаче още не са разкрили какъв членски внос ще трябва да плащат феновете.

По проекта вече работи човек, който предстои да бъде назначен за финансов директор в клуба. Това ще се случи още по време на Общото събрание на Левски утре. Номинацията е на Тръст „Синя България“, пише „Тема спорт“.

Всичките тези ходове показват, че на „Герена“ не очакват да се появят мастити спонсори, които да изсипят милиони и да стопят дълговете.

Откакто Наско Сираков взе мажоритарният пакет с акции на клуба, сините подписаха само с един рекламодател – сключиха контракт с букмейкърска къща, но той е до края на годината и сумата не е голяма.

В момента на ход е продажбата на абонаментни карти за посещение на домакинските мачове от Първа лига и Купата на България. Те са на цени от 105 до 1050 лева (старите картодържатели получават отстъпка при подновяване на абонамента).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ