Стар проблем пак ще мъчи ЦСКА! Армейците ще трябва да жертват някоя от звездите си

ЦСКА - Ботев Пловдив, Брадли Мазику, Али Соу, Пламен Гълъбов, Стефано Белтраме, Кристиян Малинов

ЦСКА отново може ga има проблеми с многото квоти извън ЕС. На този етап клубът привле­че официално 3-ма играчи – брани­теля Юрген Матей и халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре. Всеки от тях има европейско граждан­ство – защитникът е нидерландец, а двамата полузащитници са с френски паспорти.

Неотдавна пък ръководство­то на Ланс обяви на среща с фенове на тима, че крилото Жул Кейта ще бъде преотстъпен в ЦСКА. 21-годишният играч обаче притежава само гвинейско граж­данство. Това означава, че ако се присъедини към армейците, той ще заема квота извън ЕС и ще стане 4-ят такъв играч в ти­ма.

С идентичен статут в мо­мента са бразилците Жеферсон и Евандро и гамбиецът Coy. А максимално допустимата брой­ка играчи извън ЕС в групата е 3. Така, ако Кейта бъде привлечен и не се стигне до раздяла с някой от другите, в ЦСКА пак ще тряб­ват да „жертват“ поне по един състезател на мач, който да не влиза сред 18-те.

Армейците са свързвани и с ле­вия бек на Генк – Нето Борхес. Той има само бразилски паспорт и също би заемал квота извън ЕС.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ