Локомотив (Пд) потопи „синя“ България в сълзи! Левски аут от Европа след фиаско на „Герена“

левски_локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) сложи край на мечтите на Левски за участие в Европа. Смърфовете се наложиха с 2:1 при визитата си на сините и по този начин позволиха на Славия да завърши на трето място в крайното класиране. Насиру Мохамед изведе Левски напред още в 5-ата минута, но малко след половин час игра Доминик Малонга възстанови равенството. В 75-ата минута обаче Малонга каза тежката си дума и оформи обрата.

Срещата започна ударно и за двата отбора. Само 4 минути след първия съдийски сигнал Георги Георгиев трябваше да спасява вратата си от ранно попадение. Защитата на „сините“ бе разколебана и Доминик Малонга се възползва от това, но стражът внимаваше и отрази удара.

Секунди по-късно Насиру Мохамед изведе Левски напред в резултата. Станислав Костов адресира добър пас, с който изведе Мохамед зад отбраната и с прекрасен удар ганаецът изпрати топката в мрежата на Луков.

В 11-ата минута авансът на „сините“ можеше да стане двоен, но сантиметри разделиха Станислав Костов от гола. След перфектен пас от Ивайло Найденов ударът на Костов от няколко метра срещна гредата и опази „смърфовете“ от втори гол.

През следващите минути темпото на „Герена“ се успокои, но само за да се стигне до 33-ата минута, в която Доминик Малонга внесе напрежение в „сините“ редици, изравнявайки резултата. Георги Георгиев увисна тотално на вратата си след центриране от корнер на Лукас Салинас, а Доминик Малонга се възоплзва от грешката на стража и с мощен удар с глава разстреля домакините.​

Началото на втората част бе спокойно и опасни възможности пред двете врати липсваха. След час игра Станислав Костов шутира към вратата на Мартин Луков в опит да промени резултата, но топката се озова право в ръцете на българския страж.

В 75-ата минута Малонга каза тежката си дума за втори път и сякаш окончателно сложи край на „сините“ мечти. Акинсола Акиниеми центрира от корнер, а Малонга с прецизен удар изпрати топката във вратата на Георги Георгиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ