Славия влетя в Лига Европа! Белите пометоха Лудогорец и изхвърлиха Левски от тройката

славия

Славия постигна целта си! Белите се наложиха с 3:1 над Лудогорец в последния кръг на шампионата и по този начин тима от „Овча Купел“ си осигури място в Лига Европа. Филип Кръстев откри резултата в 12-ата минута след страхотен удар, а другите два гола за домакини бяха дело на Христо Попадийн и Радослав Кирилов. Голът за Лудогорец бе дело на Дан Битон. Играчите на Лудогорец играха почти час по-малко, след като Сининьо си изкара червен картон в 36-ата минута. Това бе и първа загуба за разградчани през сезона, като по този начин възпитаниците на Павел Върба не успяха да подобрят рекорда на ЦСКА.

Мачът в Овча купел започна с лек териториален натиск за домакините, но без особени опасности пред вратата на Ренан дос Сантос. Първата добра възможност в срещата дойде в 8-ата минута и бе на сметката на домакините. Радослав Кирилов стреля много добре от дъгата на наказателното поле, но вратарят на гостите плонжира и изби в корнер.

Ренан остана безпомощен само няколко минути по-късно, когато в 12-ата домакините поведоха. След неуспешен опит да бъде изчистена топката от наказателното поле на разградчани, кожното кълбо попадна в краката на Филип Кръстев, който с мощен шут от около 23 метра не остави никакви шансове на вратаря -1:0.

Първата по-интересна ситуация за Лудогорец през първата част дойде едва след 21 минути игра, когато гостите стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция. Дан Битон се нагърби с изпълнението му, но стреля над ватата.

Веднага след това Калоян Кръстев на два пъти имаше възможност да стреля към вратата, но и в двата случаи топката срещна тялото на Георги Терзиев.

Не бе изминал и половин час игра, когато „белите” удариха за втори път! След страхотно организирана атака, топката бе пратена на десния фланг където бе Емил Стоев. Той центрира отлично в наказателното поле, където Попадийн засече и порази целта за втори път.

В 36-ата минута дойде най-грозният момент в срещата, когато се стигна до меле между играчите на двата тима. След грубо влизане в краката на Димо Бакалов от страна на Карабельов и Попадийн последва разправия. Още при падането си на терена футболистът на Лудогорец опита да изрита противников състезател. Стигна се до сблъсък, при който Сисиньо удари в лицето играч на „белите” и заслужено получи директен червен картон от рефера Валентин Железов. Бакалов и Карабельов пък бяха декорирани в жълто. Заради реплики към главния съдия, помощникът на Златомир Загоричич – Мартин Кушев също бе изгонен.

В продължението на първото полувреме Славия до голяма стешен предреши крайния победител в мача, отбелязвайки трети гол. След центриране от десния фланг, Радослав Кирилов остана абсолютно непокрит отляво, където трябваше да оперира изгонения Сисиньо и с удар от въздуха реализира за 3:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ