Ботев (Пловдив) превзе „Тича“ с вълшебен гол на Вутов и продължава да мечтае за Лига Европа

BBF_5277 copy

Ботев (Пловдив) победи Черно море в решаващ сблъсък за класиране на бараж за Лига Европа! Канарчетата се наложиха с минималното 1:0 над моряците, а двубоят бе финал за седмото място в крайното класиране на Първа лига, което дава право на участие в мач срещу третия в първата шестица за определяне на последния български участник в евротурнирите. Така следващата неделя ще спорят с отбора, който ще се класира на трето място в крайното класиране. Единственият гол в мача бе дело на Антонио Вутов, който се разписа в началото на второто полувреме.

Още в 7-ата минута „канарчетата“ можеха да поведат, но вратарят Митрович и десният стълб не позволиха топката да влезе във вратата. Капитанът Тодор Неделев шутира по земя, стражът на домакините плонжира и отклони топката в гредата. 8 минути по-късно Антонио Вутов бе изведен отлично от Шопов, но диагоналният му шут мина покрай вратата.

В началните минути опитите на Черно море да стигне до гол се изчерпаха с два неточни удара на Матиас Курьор. Точно той обаче бе много близо да прониже вратата на гостите в 28-ата минута, когато получи подарък от Филип Филипов, но не можа да преодолее Янко Георгиев.

До края на първата част пред Ботев се откриха още две възможности, но първо Неделев стреля над вратата, а три минути преди почивката Джонатан Перейра не успя да завърши отлична контраатака.

„Канарчетата“ започнаха активно втората част и поведоха още в 54-ата минута. Антонио Вутов получи добра топка в наказателното поле и с вълшебен шут с левия крак я прати във вратата на домакините.

„Моряците“ можеха да изравнят в 78-ата минута, когато Денислав Ангелов изведе Курьор, който преодоля вратаря Георгиев, но Филипов изби топката на голлинията. Две минути след това Янко Георгиев спаси удар на Курьор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ