Уникална драма! ЦСКА и Соу си отмъстиха на Локо (Пд) с болезнен гол в 95-ата минута

7

ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) в последния мач от 30-ия кръг на шампионата. Двубоят, който се игра на стадиона в парк „Лаута“, завършис с драматичен успех за армейците. Домакините откриха резултата чрез Салинас, но Тиаго Родригес от дузпа изравни, а в добавеното време на мача Али Соу донесе така ценния успех за тима на Стамен Белчев.

Играчите на ЦСКА започнаха по-силно мача и още във 2-ата минута изстрел на Али Соу бе отразен от Мартин Луков. Няколко минути след това Лукас Салинас с далечен изстрел пробва да затрудни вратаря на ЦСКА.

В 11-ата минута армейците бяха много близо до откриването на резултата. Тиаго стреля от воле от границата на наказателното поле, топката срещна горната греда, а след това рикошира и в гърба на Мартин Луков, но така и не премина голлинията.

Първият добър шанс за смърфовете дойде в 28-та минута. След чудесен индивидуален пробив на Лукас Салинас, започнал още от собствената половина на терена, аржентинецът стигна до границата на наказателното поле и тества рефлексите на Густаво Бусато, който изби в корнер.

Буквално в последната минута на частта гостите имаха голям шанс да поведат в резултата. След многоходова атака след изпълнението на ъглов удар Бардли Мазику успя да пласира хубав пас към границата на наказателното поле, където Кристиян Малинов стреля напълно сам, но ударът му мина над вратата на Луков.

В първите 15 минути на втората част ЦСКА отново започна малко по-активно, но с изключение на неточни удари на Евандро и Тиаго, гостите така и не стигаха до истински опасности. В 61-ата минута домакините поведоха в резултата с гол от нищото. Високата преса на играчите на Локо (Пд) доведе до ужасяваща грешка на Петър Занев, който се опита да върне към Бусато. Пасът беше пресечен от Лукас Салинас, който не прости на гостуващия тим за 1:0.

Само три минути по-късно гостите имаха шанс за изравнителен гол, след като удар на Кристиян Малинов профуча на сантиметри над напречната греда на Луков.

Десет минути преди края на срещата все пак момчетата на Стамен Белчев стигнаха до изравнителен гол. Кристиян Малинов получи топката в наказателното поле след центриране, успя да се завърти и беше повален от бранител на Локомотив Пловдив. Съдията логично отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Тиаго Родригес, който показа хладнокръвие, за да направи резултата 1:1. ​

В 87-та минута играчите на Локомотив вкараха и втори гол чрез Доминик Малонга, но той бе отменен заради засада.

В самия край на мача играчите на ЦСКА се добраха до скъпоценен успех. В 4-та минута на добавеното време Ахмед Ахмедов успя да гърдира отлично дълго подаване към себе си, да се обърне и да намери с чудесен извеждащ пас движението на Али Соу, който не сбърка само срещу Мартин Луков за 2:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ