Разнобой за новата баскетболна лига на Балканите

Левски, баскетбол, Бултекс

Разнобой е налице за новата регионална лига в баскетбола, чийто първоначален проект бе като българо-македонска, научи „Меридиан Мач“. Към нея обаче ще се присъединят и гръцки отбори.

Македонците, чиято федерация се оглавява от шампиона на страната ни с Лукойл Академик Перо Антич, настоявали турнирът да почне догодина. Ние – в лицето на легендарния ни президент Георги Глушков (единственият българин, играл в НБА), заедно с гърците държим надпреварата да стартира ще тази есен.Засега форматът е с по четири тима от България и Македония. Гърция е готова да се включи с два. От наша страна трябва да участват първите четири в класирането на прекратения ни шампионат – Балкан, Левски Лукойл, Рилски спортист и Берое.

Днес пък трябва да заседава бордът на ФИБА Европа, който трябва да реши състава и формата на Шампионската лига. Много отбори може да се включат от турнира за Юрокъп, който е организиран от противниците на ФИБА, основали за себе си Евролигата. Както се писа, има вариант да се направят турнири в ограничен брой страни, за да няма много пътувания (както при размененото гостуване) в епидемичната обстановка.БФБ взе решение евроквотите за сезон 2020/2021 да се определят от класирането в кампанията 2018/2019. Така в Шампионската лига ще ни представя носителят на титлата Балкан, а в турнира за ФИБА Къп – вторият и третият от въпросния сезон, съответно Левски Лукойл и Берое.

“Меридиан мач”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ