КУПАТА Е ЧЕРНО-БЯЛА! Локо сломи с дузпи безстрашен ЦСКА и ликува

7 Dni Sport01.07.2020
14

Локомотив Пловдив защити купата на Бългаия, след като победи с дузпи в изключително драматичен мач ЦСКА.

В началото на мача двата тима не изгубиха никакво време в проучване на съперника, а се впуснаха в здрава битка по целия терен.

Оживление в „червените“ редици имаше в 3-ата минута, когато Али Соу използва линейната си скорост и дръпна сериозно пред последния в отбраната на Локомотив – Лукас Масоеро. Аржентинецът все пак съумя да действа хладнокръвно и с чисти действия изчисти в корнер.

Отговорът на символичните гости не закъсня и в 8-ата минута някакво напрежение имаше и пред вратата на Бусато. Парвиз Умарбаев демонстрира техника на малък периметър, след което отправи изстрел, който обаче не намери път измежду купа от „армейски“ защитници.

В първите двайсетина минути ЦСКА се възползва ог слабост в халфовата линия на „смърфовете“ и пресече няколко важни топки в центъра. При една от тях в 17-ата минута Тиаго пусна перфектен извеждащ пас за Евандро, който с десния си крак не съумя да чукне покрай намесилия се навреме вратар на Локо Мартин Луков.

Малко след това Диниш Алмейда продължи с колебливото си представяне и можеше да поднесе сериозен подарък за ЦСКА в 19-ата. Бранителят не прецени извеждащо подаване на Рубен Пинто и трябваше миг след това да благодари на своя страж Луков, който пак беше ход пред опонента си и се намеси.

Гостите от Локомотив пък имаха претенции за дузпа в 35-ата. Анте Аралица пробва да си проправи път между Занев и Антов, но вторият успя да го събори на земята след здрава борба. Това накара звездата на „смърфовете“ да се обърне с емоционално искане към рефера Кабаков. Международният ни арбитър обаче даде ясен знак играта да продължи.

180 секунди преди почивката, ЦСКА имаше много добра възможност да поведе във финала. Греъм Кери центрира отлично от корнер, Али Соу остана под топката, но съобразително зад него бе Петър Занев. Капитанът на „червените“ сътвори летящ плонж, след който насочи много опасно кълбото с глава, тя рикошщира в Соу. Мартин Луков обаче беше на висота и сътвори акробатично спасяване.

Втората част започва с жълт картон за Вальо Антов от редиците на ЦСКА. Така още в 50-ата минута на мача тримата най-проблемни играчи на ЦСКА – Малинов, Пинто и Антов вече бяха декорирани.

Първа промяна в мача бе в 55-ата минута. Тогава Евандро напусна терена, а на негово място влезе Енрике Рафаел.

Напрежение на терена настъпи малко след това. Мартин Луков надхитри Али Соу, а гамбиецът го фаулира ненужно. Всичко това „подпали“ амбициите на пловдивчни да искат червен картон за нападателя. В крайна сметка той се размина само с жълт такъв.

Веднага след това феновете на ЦСКА започнаха своето пирошоу, заради което Георги Кабаков прекъсна за 6 минути играта.

Около 10 минути, след като се появи в игра, Енрике Рафаел демонстрира своя офанзивен потенциал. Той лесно се освободи от Карагерен и отправи изстрел с по-силния си ляв крак. Луков беше на точната позиция и спаси очаквано.

И отново Рафаел бе близо до гола в 72-ата минута. Милош Петрович допусна да бъде изненадан от Иван Турицов, а благодарение на това националът на България успя да центрира перфектно на дузпата за Енрике Рафаел. Резервата стреля силно с глава, но Луков отново беше на висота и избави „черно-белите“ от нежелан развой на събитията.

По-активната игра на ЦСКА доведе до нови проблеми за пловдивчани – жълт картон за Бирсент Карагерен, който изгуби битката с Рафаел и бе принуден да го фаулира.

В 82-ата минта Тиаго опита една от запазените си марки. Изстрел директно към вратата от фаул. Луков не се намеси по най-добрия начин, ала и футболистите в „червено“ не се възползваха от сътворяването на голова добавка.

В 85-ата минута жълт картон получи и капитанът на ЦСКА Петър Занев, който репликира остро главния съдия.

Веднага след това бяха извършени и две смени. Белтраме смени Тиаго в ЦСКА, а за Локо Пд се появи 5-кратният носител на купата Момчил Цветанов, който замени Салинас.

Към края на редовното време Анте Аралица опита нещо, което със сигурност можеше да го остави в историята. Хърватинът пробва прехвърляне от центъра на терена, но Бусато внимаваше достатъчно добре и се намеси без притеснения. А след това за глупав, но пореден фаул получи и жълт картон.

В добавените 8 минути от Георги Кабаков не се случи нищо друго и така финалът отиде в продължения.

В първото продължение ЦСКА бе далеч по-атакуващия отбор, но се добра единствено до 3 корнера и два пряк-свободни удара. При тях обаче Кери и Белтраме бяха безобразно неточни.

Друго така и не се случи и след още една добавена минута, кабаков свири края на първото продължение.

След като Локо за кратко се задържа в половината на ЦСКА през второто продължение, „армейците“ удариха на бърза контра чрез Рафаел. При числено предимство, бразилецът демонстрира добра скорост и пробва да извади от аутлинията за Соу. Стремежът му не се увенча с успех и така бе унищожена поредна добра възможност за символичните домакини.

След това отговорът бе на Бруно Акрапович. Той извади Парвиз Умарбаев а вместо него вкара Доминик Малонга.

Лоша новина сполетя щаба на ЦСКА в 111-ата. Енрике Рафаел получи второ поредно схващане за няколко минути, поради което се наложи да бъде заменен принудително. Така на негово място се появи Жеферсон.

Пет минути преди края, един от лидерите в състава на ЦСКА – Кристиян Малинов беше изгонен. Халфът влезе много ненужно в краката на Цветанов и си заслужи втория жълт картон.

След това продължението се доигра като миг преди да свърши, Акрапович направи знакова смяна – излезе пазилият геройски страж Луков, за да отстъпи място на Илко Пиргов.

Така финалът отиде в изпълнение на дузпи.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ