2000 билета на Локо Пд непродадени! Кюстендилеца ги иска за ЦСКА, иначе ще има…

7 Dni Sport01.07.2020
ЦСКА Левски (35) Иван Кюстендилеца

Напрежение в редиците на феновете на ЦСКА часове преди финала в турнира за Купата на България по футбол срещу „Локомотив“ Пловдив.

„Червените“ привърженици искат непродадени билети, предвидени за запалянковците на противника, да бъдат пуснати в свободна продажба. Според тях, часове преди мача без притежатели са близо 2000 пропуски.

Лидерът на феновете в Сектор „Г“ – Иван Велчев – Кюстендилеца, заяви пред bTV, че тези билети могат да бъдат продадени на привърженици на ЦСКА. Той не изключва отказ на молбата им да доведе до напрежение преди и по време на мача.

„Прехвърлят си топката Професионалната футболна лига и спортният министър. За това искам да ги питам кой трябва да реши този проблем, за да бъдат тези 2000 билета пуснати в продажба и да бъдат изкупени от нашите фенове? Днес ще има огромно струпване на „червени“ фенове в Борисовата градина и около стадиона. Очаквам да има напрежение, при положение, че има 2000 билета, които могат свободно да бъдат пуснати в продажба. Ние гарантираме, че ще се спазва социалната дистанция и най-вече, че ще се самоохраняваме. Ще направим така, че няма да има никакви проблеми. Мисля, че съвсем спокойно може да бъдат пуснати тези билети и да няма проблем. Могат да бъдат настанени в „Лъвчето“, което се намира между сектор „В“ и сектор „Г“ на националния стадион. Ние сме готови да съдействаме на полицията, за да няма проблеми.“, заяви Кюстендилеца.

От Професионалната футболна лига завиха за bTV, че няма как да предоставят още билети на „червените“, тъй като ще се получи препълване на сектори.

„Няма да влизам на мача, докато не влезе и последният „армеец“. Не знам какво ще става! Да не стане така, че, вместо да свалим напрежението и да вкараме хората на стадиона, те да тръгнат да правят някакви ексцесии в центъра на София и „червените“ привърженици да станат най-черни. Не поставяме ултиматум. Опитваме се да продадем всички билети. Имаме разрешение за 12 000 билета на целия стадион. До момента са продадени около 10 000. Няма никакъв проблем, това на никой не пречи и ние не нарушаваме правилата и законите“

Агитките на финалистите – ЦСКА и „Локомотив“ Пловдив, имат право на по 6000 билета, като феновете трябва да са разделени максимум 3000 в сектор. От Министерство на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта направиха компромис само за тази среща, като позволиха по трибуните да присъстват 12 000 зрители. За срещите от първенството са разрешени само до 1000 човека в сектор.

Разрешението дойде, след като от фенклуба на ЦСКА заявиха, че са получили близо 15 000 заявки за билети за важния мач.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов изпрати лично здравния министър Кирил Ананиев да следи дали се спазват мерките за ограничение на разпространението на коронавируса. Феновете трябва да седят през седалка и през ред по време на срещата. На входа ще им бъдат раздавани предпазни маски.

Борисов, Ананиев и спортният министър Красен Кралев критикуваха поведението на феновете по трибуните в предишните срещи, като заявиха, че, ако продължават да не спазват мерките, мачовете ще се играят пред празни трибуни.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ