Само в 7DniSport.bg

Ел Маестро: Футболът не е една победа с 5:0, а пет с по 1:0! Новият нападател щеше да е идеален за този мач

ЦСКА Рига (3)

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро изглеждаше доволен от успеха над Рига с 1:0 на старта на Лига Европа. Той заяви, че новият нападател на тима Роке Жуниор би му свършил идеална работа срещу днешния съперник заради мощната си физика.

“Повече или по-малко съм доволен, не бяхме зле. Изглеждахме добре физически срещу отбор, който е по средата на сезона. Трябваше да импровизираме заради липсата на централен нападател. 1:0 у дома е перфектен турнирен резултат. Винаги е трудно да играеш срещу добре организиран отбор без типичен таран. Щеше да е много сложно, ако бяхме допуснали гол. Невъзможно е да играеш идеално 90 минути. Защитавахме се добре, контролирахме контраатаките, корнерите и статичните положения – мисля, че се справихме.

Реваншът няма да е по-различен. Никога няма да критикувам при победа, няма да плача при победа. Надявам се Рига да опитат да играят малко по-офанзивно, но познавайки тренорът им и гледайки мачовете им, ще изглеждат по същия начин. За нас най-важното е да не допуснем попадение  и да вкараме още веднъж. Футболът не е да победиш веднъж с 5:0, а пет пъти с по 1:0. Това е моето виждане за играта.

Новият нападател Жуниор ще ни помогне, особено в такива мачове. Той е висок, мощен. Ще ни е от полза в Първа лига, защото ни чакат много мачове като днешния”, каза Ел Маестро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ