Ботев Враца се спаси от изпадане след футболна лекция в Русе, Дунав – на бараж!?

7 Dni Sport29.06.2020
ЦСКА - Ботев Враца

Дунав и Ботев Враца завършиха при резултат 1:3 на Градския стадион в Русе в мач от 28-ия кръг на Първа Лига. Гостите поведоха с два гола на капитана си Петър Атанасов.(4, 49). Дуде Ндонгала се разписа за домакините в 82-ата минута. Пет по-късно Доминик Янков сложи точка на спора.

Така Ботев почти се спаси от изпадане като тръпна на русенци вече с 2 точки и една бонус от директните мачове, а Дунав го чака рулетката на баража, загубилият която отива на нов бараж – срещу Септември..

Още с началния съдийски сигнал на Николай Йорданов врачани се настаниха в половината на домакините и показаха, че ще търсят трите точки.

Резултатът не закъсня – в 4-ата минута вече водеха в резултата. Вратарят Макенджиев не отигра добре върната към него топка и я изрита право в краката на Доминик Янков. Халфът на Ботев Враца се ориентира бързо и пусна хитър пас към наказателното поле. Там Петър Атанасов с елегантно обръщане матира защитата и озовал се сам срещу вратаря, нямаше проблеми да я прати в мрежата.


Не бе изтекла и 8-ата минута, когато халфът на гостите Даниел Гаджев напомни, че е на терена с груб фаул в центъра на терена, за който получи дежурния си жълт картон – негов 11-ти от началото на сезона.

Атаките на врачани продължиха да се редуват и само неточният мерник им попречи да удвоят резултата. Доминик Янков в 16-ата минута не учели вратата от изгодна позиция, две минути по-късно и Петър Атанасов не успя да намери мрежата, въпреки че бе преодолял и стража на Дунав.

Едва след паузата по средата на първата част за глътка вода, домакините погледнаха по-смело към вратата на Ботев. Пет минути след съдийския сигнал за подновяване на играта Петър Атанасов се разписа във вратата на Дунав. Триходова атака между Доминик Янков, Том и Атанасов завърши с технично извеждащо подаване на бразилеца, а именикът шутира в обратния ъгъл за 2:0.
След попадението действията на терена се успокоиха, което принуди Людмил Киров да пусне в игра всички офанзивни футболисти, с които разполага на скамейката.

В 79-ата минута слаб изстрел на Дуде Ндонгала по земя премина покрай вратата. В 81-ата минута Дунав получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Атанас Зехиров срещу Ндонгала. Бранителят закъсня много при опита си да изчисти топката и събори играча на домакините в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият Ндонгала, който показа хладнокръвие и прати Костов в обратния ъгъл.

Футболистите на Дунав нямаха кой знае колко време, за да си мечтаят за частичен обрат. Гостите от Ботев сложиха точка на спора в 87-ата минута след много красив гол на Доминик Янков. Младокът демонстрира техника в близост до дъгата, след което препарира Макенджиев. Русенци опитаха да хитруват, правейки се, че няма гол, но на повторенията ясно се видя, че кълбото е тупнало зад голлинията.

В края на срещата Иво Михайлов от гостите си изкара тактически червен картон. Ако бе останал само с имащия си жълт картон, заради това, че е негов девети, той щеше да бъде наказан за два мача. Поради този факт той предпочете да бъде изгонен, за да бъде със спрени права само за една среща.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ