Царско село няма спирка! Отборът на Любо Пенев удари Витоша и дръпна в борбата за спасение

любослав_пенев

Царско село продължава да ниже победа след победа под ръководството на Любослав Пенев. Царете се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на Витоша (Бистрица), като това бе трети пореден успех за новака в елита. Единственият гол в мача бе дело на Мирослав Будинов, за когото това бе дебютно попадение с фланелката на „царете”.

Гостите започнаха много силно мача и още във 2-ата минута можеха да открият резултата. След центриране от фаул, защитата на Витоша не се справи добре със ситуацията и Мартин Кавдански успя да нанесе удар от въздуха, но топката излезе в аут. Малко след това Уесли Ната пробва късмета си от пряк свободен удар, но прати топката над вратата.

Едва в заключителните минути на полувремето домакините погледнаха по-сериозно към противниковия вратар и в един от случаите бяха много близо до гол. Атанас Кабов центрира на далечната греда от фаул, а Венци Бонев насочи топката с глава към вратата на Царско село. Пласид не успя да се намеси добре, но зад гърба му Хулио Родригес изчисти с глава. Преди вратарят да улови топката, тя срещна напречната греда.

Второто полувреме отново започна по-добре за Царско село и само в рамките на две минути стигна до две добри положения за гол. Първо Мирослав Будинов стреля с глава след центриране отдясно, но прати коженото кълбо в аут. Веднага след това Уесли Ната също отправи изстрел, но също покрай вратата.

Царско село дочака своя миг в 58-ата минута. Тогава гостите успяха да поведат в резултата с първия си точен изстрел. Румен Гьонов изведе много добре Миросла Будинов в предни позиции, а нападателят с лекота успя да се справи с опеката на Венци Бонев. Будинов направи няколко крачки в наказателното поле и с много техничен удар от труден ъгъл, успя да прати топката в мрежата.

В заключителните минути на срещата Царско село успя да запази минималната си преднина и да запише трети пореден успех в първенството.

След този успех Царско село дръпна с три точки на Етър в група А на втората осмица и зае второто място след Черно море.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ