Симеон Щерев разкри жестоката истина за COVID-19: Синът ми подцени ситуацията

Коронавирус

Големият български борец Симеон Щерев разкри, че се чувства добре, въпреки че е положителен за коронавирус. Той, заедно със съпругата му са под карантина, но нямат никакви симптоми. Синът му обаче е в болница. Ето какво разказа Щерев пред Nova.

„Искам да кажа, че не е чак толкова страшно, колкото изглежда. Аз не съм усетил нищо. Не съм се притеснил. Имах лека температура. Имах 37.2 градуса. Преди изкарах много по-тежък грип. Човек не трябва да се паниксьосва, а да реагира на време. Човек трябва да отиде да потърси лекарска помощ. Синът ми потърси лекарска помощ, тогава когато нямаше дишане. До последно е тренирал на високи обороти. Той е мислел, че това е някаква лека настинка“, разказа Щерев.

„Сигурен съм, че синът ми е в професионални ръце. Благодаря не само на лекарите от Военномедицинска академия, а на всички доктори – поклон! Моят син изтърва положението. Той е продължил да тренира, дори когато е почувствал неразположение. Аз не чувствам нищо. Трябва да се подходи адекватно към него. Няма ден, в който да не съм се разходил в моята градина“, каза още той.

„Единственото нещо, което почувствах бяха болки в мускулите в гърба и кръста. Но един аналгин ме оправяше. Моята съпруга е по същия начин. Но тя се чувства много добре. Аз също. Дори не мога да кажа, че съм болен. Ще ми направят контролен тест на 30 юни. Аз не съм взимар лекарства – само аналгин и парацетамол. Проблемът е затрудненото дишане. Ако това се случи с човек, веднага трябва да отиде на лекар. Аз изкарах по-леко коронавирус, отколкото грипа през декември. Нямам симптоми, нямам проблеми“, добави той.

„Аз вярвам, че този вирус ще го лепнат по-голямата част от населението. Да, трябва да се пазиш, но не виждам смисъл от параноя. Вирусът може да се хване навсякъде. Аз в момента съм под карантина. Аз съм здрав. Не, нямам предположение от къде съм се заразил. Бил съм магазани, в банка. Навсякъде има контакт. Аз апелирам хората да не се паникьосват“, добави Щерев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ