Обявяват търг за стадион „Христо Ботев“! Ето за колко време ще бъде завършен

стадион христо ботев

Oбществената поръчка за довършване на стадион „Христо Ботев“ ще бъде подготвена до няколко дни. Това съобщи кметът Здравко Димитров като обясни, че екипът на община Пловдив заедно с архитекти продължават да обсъждат каква да бъде прогнозната стойност на комплекса.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев днес ще има по този повод среща с проектанта на стадиона арх. Георги Савов. Райчев уточни, че в рамките на десетина дни Агенцията за обществени поръчки ще проверява условията, както изисква законът, и тогава ще ги оповести във ведомствения сайт.

Успоредно ще бъде обявена и обществената поръчка за инженеринг на стадион „Локомотив“. Както се знае, парите за двата комплекса са отпуснати от държавата. „Ясно е, че за 25 милиона лева, които са ни предоставени за „Христо Ботев“, няма как той да бъде завършен. Затова ще обявим поръчката, като я разделим на два етапа. Когато има финансиране, ще завършим втория етап, но целта засега е да се завършат игрището и трибуните, за да може да се играят мачове“, коментира Пламен Райчев, цитиран от „Марица”.

Срокът за довършването на стадион „Христо Ботев“ ще бъде две години. Строителството е спряно преди 5 години.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ