Новият шеф в Пирин: Започвам с неща, които не са виждани в България

7 Dni Sport08.06.2020
29

Новият директор на школата на Пирин Благоевград Радостин Александров говори пред Гонг, за да обясни целите си за новия амбициозен проект с „орлите“:

Да бъда честен, в началото не планирах да премина в Благоевград, тъй като се бях установил в Плевен и нямах намерения да напускам. След няколко срещи с ръководството на Пирин, в лицето на Ива и Греъм Уорън, визията която имат и начина им на мислене ме спечелиха, защото срещнах съмишленици. Всичко което ми представиха – като план за развитие на клуба, доверието което ми гласуват и подкрепата зад мен, бяха фактори които ме убедиха, че тук ще се чувствам добре и ще можем заедно да постигнем поставените цели. Няма да скрия и че възможността да оглавя една от най-плодотворните школи в страната е огромно предизвикателство, на което не можах да откажа.

Поставените цели са много амбициозни. Те са насочени към развитието на децата в академията и осигуряването на условия и процес, които да осигурят възможно най-висок шанс за реализация в професионалния футбол. В клуба се инвестира много и тепърва промените ще дават резултат, но трябва да има и търпение, защото е нужно време за подобно нещо . Затова и сроковете са дългосрочни. Разработената концепция е с 5-годишен план, който може да се удължи до 10-годишна програма. Задали сме си цели, които да преследваме в следващите 5 години и вярвам, че са напълно постижими.

Включваме много нововъведения, които за първи път ще намерят приложение в детско-юношеския футбол у нас. Разширяването на щаба в академията, подобряването на материалната база и пособията с които ще работим, оптимизирането на цялостните условия за играчите в школата, изграждането на целенасочен, дългогодишен план за развитие, насочване върху развитието на единиците в отборите и много, много други неща, които вярваме, че ще доведат до постигане на поставените цели.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ