Гриша Ганчев: Цветан Василев каза, че е изпратил 240 милиона на Бойко Борисов по…

7 Dni Sport06.06.2020
гриша ганчев

Помните ли, че преди 3,5 години държавата ни беше разтресена от подобен скандал, какъвто сега тормози управляващите?

Тогава босът на ЦСКА Гриша Ганчев разкри, че е присъствал на разговор между Бойко Борисов и собственикът на Ботев Цветан Василев. На него мустакатият милионер сензационно обявил, че е пратил 240 милиона лева на Бойко Борисов по „емисарите“ му.

Сега Васил Божков обвинява Бойко Борисов, че му е дал „само“ 60 милиона.

Вижте какво се писа тогава:

Делян Пеевски и Александър Сталийски са вземали пари от банкера Цветан Василев за да ги „носят“ на Бойко Борисов. Това разказа в интервю пред Нова телевизия бизнесменът Гриша Ганчев. Той бе посочен от Цветан Василев в интервюто му от Белград като човекът присъствал на срещата му с Бойко Борисов преди съсипването на КТБ.

„Десетина дни преди да падне КТБ бях на онази прословута среща с Бойко Борисов и Цветан Василев. Не исках много да присъствам, но Бойко ми каза: „Стой, стой тука да слушаш“. То стана един истински розов бразилски сериал. Аз бях там по единствената причина, че тогава Цветан Василев ме помоли да го закарам до мястото, понеже неговите коли ги следяха. Говореше се за около 240 милиона лева“, обясни Ганчев.

Едните ги е взимал единият, че ги носи на Бойко Борисов, другите ги е взимал другият (Александър Сталийски – б.р.), че ги носи на Бойко Борисов. Там се споменаваха различни суми, за които Цветан обясняваше – тези съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онези съм ги дал на Делян (Пеевски – б.р.) да ти ги донесе. А Бойко му каза: „За 4 години не си ме черпил едно кафе. Делян ме бутна от власт заедно с тебе, а пък Сталийски не съм го виждал от 6 месеца да ми каже „здрасти“, допълни бизнесменът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ