Бивш футболист на ЦСКА изчетка Люпко Петрович и обяви как президентът се е грижел за него

ЦСКА - Левски, Вив Соломон Отабор

Бившият футболист на ЦСКА Вив Соломон-Отабор разкри, че по време на престоя си на „Българска армия“ често е ставал обект на расистки атаки от фенове на съперникови отбори. Той обаче подчерта, че престоят в България му е дал много в професионален план.

„Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач, беше сърцераздирателно. Чудиш се защо им е на тези хора да те съсипват на база на цвета на кожата ти. Трябваше да се пазя и от подобни коментари в социалните мрежи, но и това не е особено лесно“, започна Отабор пред „Дейли Мейл“.

„Клубът беше много отзивчив и ми помагаше в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не беше достатъчно, но поне показваше някаква загриженост“.

„ЦСКА е огромен клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново“, завърши нигерийското крило.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ