Бивш играч на Ботев (Пд) герой за своя отбор в Хърватия

Кристиан Димитров

Българският национал Кристиан Димитров се превърна в герой за Хайдук Сплит в двубоя с Интер Запрешич от 27-ия кръг на първенството на Хърватия. Защитникът влезе като резерва в 81-ата минута и отбеляза победния гол дълбоко в добавеното време на мача.

Титуляр за тима от Запрешич беше Борислав Цонев, който бе заменен в 63-ата минута.

Интер поведе в резултата в 37-ата минута с попадение на Иван Мамут от фаул, отсъден за нарушение на вратаря срещу Цонев.

След почивката Хайдукнатисна и спечели дузпа в 57-ата минута, а Никола Солдо бе изгонен с директен червен картон. Мийо Чаткаш първо пропусна от бялата точка, но съдията нареди дузпата да бъде пребита, като при втория опит капитанът не сгреши за 1:1.

Истинската драма обаче настъпи в 9-минутното добавено време на срещата. Домакините обсадиха вратата на съперника и след продължително разиграване топката бе центрирана към Димитров, който се извиси и с глава прониза вратата за 2:1 в 97-ата минута.

Така Хайдук записа ценна победа, с която си върна второто място в класирането с 48 точки. Интер остава на дъното на таблицата със 17 точки. Лидер е Динамо Загреб с 65 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ